BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Care este legătura dintre zahăr și cancer?

Există sau nu vreo legătură între consumul de zahăr și cancer? Crește sau nu zahărul riscul de a suferi de această acțiune? Consumul lui întârzie vindecarea? Sunt întrebări la care oamenii de știință încearcă să ofere un răspuns, dar deocamdată încă nu au ceva sigur pentru noi. Până atunci, cel mai bine este să reducem mult consumul de zahăr, pentru că organismul va funcționa mai bine.

De ce să reduci consumul de zahăr?

Mulți dintre noi nu concepem viața fără ”ceva dulce”. Mai mult chiar, consumăm zahăr fără să ne dăm seama, atunci când mâncăm pâine, paste, sau chiar orez. Este și normal atunci ca organismul să fie bombardat de glucoză, și din acest motiv să apară sau să se agraveze anumite afecțiuni, cum ar fi și cancerul. Acesta este și cel mai folosit argument al celor care sunt de părere că ar trebui să renunțăm total la zahăr.

Zahărul ”hrănește” cancerul?

Auzim frecvent afirmația de mai sus, dar cu toate acestea nu sunt încă suficiente dovezi științifice care să afirme cu siguranță că există o legătură între consumul de zahăr și cancer, sau că o dietă mai restrictivă din acest punct de vedere ar reduce riscul de a suferi de această afecțiune.

Există însă o excepție: cancerul esofagian. Se pare că îndulcitorii artificiali din sucurile din comerț cresc riscul de a suferi de cancer esofagian cu până la 70%, în unele cazuri chiar și mai mult.

Alegerile greșite te îmbolnăvesc de cancer

De fapt, oamenii de știință au căzut cu toții de acord asupra unui singur lucru: stilul de viață greșit este cel care stă, de cele mai multe ori, la baza apariției cazurilor de cancer. Prea mult zahăr, un regim alimentar incorect, lipsa nutrienților și a vitaminelor necesare, consumul de alcool și țigări, stresul, expunerea la raze ultraviolete, și lista poate continua.

Cercetătorii sunt de părere că mai bine de 80% din cazurile de îmbolnăvire ar putea fi evitate, dacă am putea renunța la toate aceste alegeri greșite din viața noastră.

Schimbă-ți stilul alimentar

Oncologii sunt cu toții de acord că modul în care alegem să ne alimentăm contribuie la apariția multora dintre cazurile de cancer. Chiar dacă pe moment ne simțim bine, cu timpul celulele canceroase sunt bine hrănite de alegerile noastre alimentare greșite, și astfel se înmulțesc mai mult, se dezvoltă în organism. De aici și multe studii care susțin că zahărul se numără printre vinovații de apariția cancerului, deoarece este prezent în dieta noastră zilnică.

De aceea, specialiștii au un singur sfat: schimbă-ți felul de a te alimenta înainte de a fi prea târziu. Redu sau elimină complet consumul de zahăr, renunță la prăjeli, alimente procesate, și oferă-i organismului tău vitaminele și nutrienții de care are nevoie cu ajutorul fructelor și legumelor.

Oncoforte și o dietă echilibrată

Atunci când însă cancerul și-a făcut deja simțită prezența, este nevoie de ceva mai mult. Ai nevoie de un aliat în lupta cu el, pentru că simți că singur nu poți face față. O dietă echilibrată, din care să lipsească zahărul, la care se mai adaugă și Oncoforte, poate fi combinația care te va ajuta pe tine să învingi cancerul. Producătorii Oncoforte, pe care îl poți găsi chiar aici, susțin că fiecare capsulă conține doza optimă din fiecare substanță de care organismul are nevoie în lupta cu cancerul. Și, trebuie să recunoști, fiecare ajutor este un pas spre linia de final unde scrie cu litere mari: ÎNVINGĂTOR!

Acțiunile Oncoforte

Efectele Oncoforte sunt dintre cele mai bune, iar aici enumerăm doar câteva: reducerea proliferării celulelor tumorale, reglarea activitatății sistemului imunitar afectat de chimioterapie, reducerea semnificativă a  procesele de oxidare celulară (stres oxidativ), reglarea circulației sangvine și nu numai. 26 de componenți activi și 5 ingrediente inactive intră în alcătuirea Oncoforte, iar vitaminele și mineralele conținute ajută organismul să aibă un aliat în plus în lupta cu această afecțiune.

Plan alimentar împotriva cancerului

Pentru a-ți fi mai ușor, avem pentru tine câteva recomandări, despre ce ai putea, și chiar este indicat să consumi în această perioadă.

Multe fructe și legume, mai puțină carne

Legumele și fructele proaspete nu trebuie să-ți lipsească. Este indicat să le consumi crude, dar dacă nu reușești, ai grijă să le prepari la aburi sau la cuptor, dacă vrei ceva mai altfel. De asemenea, încearcă să ai câteva zile pe săptămână, măcar trei, în care să nu mănânci deloc carne.

Lactatele fermentate sunt de preferat

Lactatele nu sunt interzise atunci când suferi de cancer, doar că sunt de preferat cele fermentate, gen iaurt, lapte bătut, chefir, în locul celor grase, cum sunt smântâna și untul. Mai poți consuma cu încredere caș, urdă, brânză dulce. Restul, ar fi de preferat să le ”uiți”. De asemenea, dacă ai posibilitatea, alege lactatele preparate din lapte de capră, deoarece au un risc alergen mai scăzut și nu produc așa multă inflamație în corp.

Prepară alimentele corect

Da, știm, prăjelile sunt delicioase, dar sunt otravă curată pentru organism. De aceea, dacă vrei să mănânci sănătos, fierbe alimentele, prepară-le la cuptor sau la abur. Nici grătarul nu este prea indicat.

Renunță la unele preparate

Dacă ai început deja ședințele de radioterapie, atunci ar trebui să renunți complet la unele alimente. În această categorie intră citricele, ceaiul verde, alcoolul, băuturile carbogazoase și alimentele care provoacă fermentație.

Exclude carbohidrații simpli și renunță la zahăr

Carbohidrații simpli ar trebui excluși din stilul tău alimentar. Micile plăceri gen pâine albă, produsele de patiserie, pastele, dulciurile, trebuie evitate, la fel ca și fructele pline de fructoză sau legumele bogate în zahăr. Discută cu medicul tău oncolog despre ce ai putea să mănânci, și ia legătura și cu un medic nutriționist, care va găsi pentru tine acele combinații alimentare delicioase care te vor ajuta să treci cu bine peste această perioadă dificilă.

Nu sări peste mese!

Pe perioada tratamentului, senzația de greață și vărsăturile sunt frecvente. Nici nu este de mirare că de multe ori eviți sau uiți să mănânci. Recomandarea specialiștilor este să te alimentezi și să profiți de senzația de foame, când apare, pentru a-ți reface necesarul de vitamine și nutrienți de care ai nevoie.

Chiar și în cazurile în care nu ai poftă de mâncare, trebuie să te mănânci ceva, iar niște supe sau smoothie-uri sunt alegerea perfectă.

Alege să învingi!

Este greu, dar nu imposibil. Fă tot ce ține de tine pentru a învinge cancerul, renunță la zahăr, consumă doar ce ai permisiunea să o faci, ia suplimente, dar mai ales, nu renunța niciodată: alege să învingi!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 3,50 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *