Zincul și palmierul pitic sunt două dintre cele mai folosite suplimente alimentare în cazul cancerului de prostată, având beneficii importante asupra sănătății bărbaților.
Studiile au arătat că în cazul bărbaților care suferă de acest tip de cancer, nivelul de zinc din organism este mult mai scăzut, iar acest lucru a dus la concluzia că zincul are un rol protector.
Palmierul pitic este folosit cu succes în Europa și în SUA ca tratament pentru prostata mărită sau hiperplazia benignă de prostată (HBP).
Zincul, eficient în cazul cancerului de prostată, în cantitatea potrivită
Zincul este un element cu un rol important în cadrul organismului nostru, iar în lipsa lui, pot să apară anumite dezechilibre ce duc la declanșarea anumitor afecțiuni, cum este și cancerul de prostată.
Zincul ajută la stimularea sistemului imunitar, asigură funcțiile vitale ale corpului (coagularea sângelui, digestia alimentelor, menținerea unui nivel optim de zahăr în sânge), curăță ficatul, regăsim zinc în mușchi, în oase, dar și în organe precum prostată, pancreas sau rinichi.
Un rol aparte îl joacă zincul în cazul cancerului de prostată. Studiile au arătat faptul că prostata are nevoie de zinc pentru a funcționa normal, aici fiind și cea mai mare concentrație de zinc din tot organismul unui bărbat.
Cercetătorii au descoperit că un deficit de zinc în organism poate duce nu numai la o prostată mărită, ci și la probleme de ordin sexual. În cazul bolnavilor de prostată, cantitatea de zinc găsită în organism era chiar și de 10 ori mai mică decât cea ideală.
Deficitul de zic duce la formarea de DHT, un horman mult mai puternic decât testosteronul, care duce la apariția unor afecțiuni precum mărirea prostatei sau cancerul de prostată.
Cantitatea zilnică de zinc este de aproximativ 14 mg, pe care le poți lua din alimente precum nuci, semințe de dovleac, germeni de grâu, ceapă, fasole, linte sau din suplimente alimentare de o calitate superioară. Zincul ajută la tratarea afecțiunilor prostatei și la prevenirea apariției altor afecțiuni.
Studiile au demonstrat faptul că bărbații care consumă o cantitate mult prea mare de zinc, de peste 100 mg, pot chiar crește riscul de apariție a cancerului de proastată. Deci, pentru a avea efectele dorite, zincul trebuie consumat în cantități moderate.
Palmierul pitic, tratament folosit pentru prostata mărită
Palmierul pitic este una dintre cele mai eficiente plante folosite în tratamentul prostatei mărite. Efectele terapeutice ale acestuia au fost demonstrate și în cadrul studiilor clinice realizate asupra pacienților ce suferă de adenom de prostată.
Palmierul pitic poate fi folosit în cazul prostatei mărite, dar doar în situația în care adenomul nu a depăsit dimensiunile pentru care se recomandă intervenția chirurgicală.
Studiile au arătat faptul că palmierul pitic ajută în mod special la ameliorarea simptomelor de prostată mărită. Mai exact, dacă te trezești noaptea de prea multe ori pentru a merge la baie sau dacă urinarea este dureroasă, poți opta pentru un supliment cu extract de palmier pitic și poți uita de aceste probleme.
Ingredientele active din palmierul pitic le poți găsi doar în suplimentele alimentare, nexistând și alte surse. Doza zilnică este de aproximativ 320 mg/zi în două doze, însă cercetătorii susțin că durează între 4 – 6 săptămâni pentru ca aceste extract să își facă efectul.
Există totuși câteva efecte adverse care ar putea să apară, dar destul de rar, cum ar fi amețeli, senzația de greață, dureri de stomac, constipație sau respirație urât mirositoare.
Efectele adverse sunt nesemnificative în comparație cu efectele pozitive pe care palmierul pitic le are asupra sănătății tale.
Fructele de palmier pitic s-au dovedit de-a lungul timpului a fi mult mai sigure și mai eficiente decât medicamentele clasice prescrise pentru hiperplazie benignă de prostată
. Palmierul pitic are capacitatea de a reduce producția de DHT (dihodrotestesteron), una dintre cauzele apariției cancerului de prostată și de a bloca încercările acestui hormon de a ajunge la celulele prostatei.
Simptomele de prostată mărită pot să apară și în urma unei inflamații HBP ce cauzează infecții. Studiile recente au ajuns la concluzia că palmierul pitic este un foarte bun antispastic și antiinflamator și ajută la eliminarea cu succes a acestor infecții.
Au fost realizate și numeroase studii comparative între acțiunea palmierului pitic și medicamentele clasice prescrise în cazul acestei afecțiuni. Rezultatele au fost destul de concludente: în multe cazuri, palmierul pitic a avut rezultate mult mai rapid și mai puține efecte adverse.
Majoritatea medicamentelor prescrise pentru HBP au ca efect secundar principal disfuncția erectilă. Avantajul cel mai mare al palmierului pitic este lipsa riscurilor și a efectelor secundare de acest tip în urma administrării suplimentului.
Chiar dacă palmierul pitic poate produce la rândul său anumite efecte adverse, acestea nu sunt atât de grave ca cele produse de către medicamentele clasice, deci merită luat în considerare, mai ales dacă te confrunți cu această afecțiune.
Zincul și palmierul pitic te ajută să îți păstrezi funcțiile prostatei intacte și să tratezi anumite afecțiuni ale acesteia într-un mod mult mai eficient decât medicamentele prescrise în mod normal de către medici.
Cu toate acestea, înainte de a introduce astfel de suplimente în schema de tratament, poate ar fi bine să vorbești cu un medic pentru a vedea care este doza recomandată în cazul tău pentru a obține cele mai bune rezultate.
Buna ziua,
In cazul unui cancer incipient de prostata , cu un tratament hormonal administrat, se pot folosi viramine precum omega 3, Zinc, vit .c si vit. D3 ?
Va rog un răspuns… Cam câte mg.fin fiecare zilnic ?
Pentru problema dumneavoastră noi vă recomandăm mai degraba gama Oncoforte. Este o gamă cu efecte antitumorale. De asemenea uleiul de CBD s-a dovedit a fi benefic în tratarea cancerului.