Nutriție, Sănătate

Reglează tranzitul intestinal și motilitatea gastrointestinală

Cu toții am avut ocazional probleme cu tranzitul intestinal. Motilitatea scăzută a sistemului gastrointestinal provoacă adesea dureri abdominale insuportabile. De asemenea, un tranzit intestinal leneș poate facilita reținerea de toxine în organism pe o durată mai mare de timp. Noi ți-am pregătit 7 compuși naturali ce reglează tranzitul intestinal și motilitatea gastrointestinală.

1. Extract din frunze de Senna

Frunzele de Senna au fost recunoscute pentru efectul laxativ de foarte mult timp.

Acestea conțin așa numitele senozide ce sunt absorbite de colon și acționează asupra mușchilor provocând contracții ce duc la scaune mai dese.

Studiile arată faptul că acest extract poate fi administrat atât adulților cât și copiilor pentru tratarea constipației. (1)

2. Rizom de rubarbă

Activitatea rizomilor de rubarba este cu adevărat impresionantă. Rezultatele a mai multor cercetări au confirmat faptul că tanini rubarbei au efecte bidirecționale. Cu alte cuvinte această plantă are capacitatea de a regla tranzitul intestinal în caz de constipație sau diaree. (2)

3. Coajă de arțar

Coaja de arțar are în general un gust ce îți taie orice greață. Aceasta este cunoscută pentru efectele benefice în tratarea dezinteriei și a febrelor musculare acute.

4. Coajă de crușin

Coaja de crușin este și ea un laxativ natural. Stimulează contracții musculare la nivelul intestinului și astfel circulația alimentelor prin intestin va fi mai rapidă.

Conținutul ridicat de substanțe chimice numite antraquinone reacționează cu bacteriile intestinale pentru a simula funcția intestinelor.

5. Extract din frunze de verbenă

Exctractul din frunze de verbenă este un adevărat ajutor în indigestie. Acesta te scapă de greață sau vomă, calmând aciditatea gastrică.

6. Extract uscat de propolis

Datorită faptului că acest extract este responsabil cu prevenirea a peste 200 de afecțiuni l-am inclus în această listă. Acesta elimină simptomele deranjante ale colitei de fermentație şi de putrefacţie.

Colita este o inflamaţie acută sau cronică a colonului, cauzată de o infecţie.

Extractul uscat de propolisul conține o multitudine de antioxidanți ce reduc riscul de apariție a infecțiilor ce pot provoca inflamații la nivelul sistemului digestiv.

7. Extract uscat de prune

Acest extract este deja renumit pentru că reglează tranzitul intestinal și motilitatea gastrointestinală. Acesta este bun pentru sănătate în general și perfect în tratarea constipației.

Ți-a plăcut acest articol? Hai în secțiunea de comentarii pentru a afla mai multe!


Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *