Frumusețe

Şi tu te lupţi cu părul uscat?

Hidratarea naturală a părului poate fi afectată de mai mulţi factori. Dacă scalpul tău produce o cantitate mai mică de grăsime, atunci vei avea un risc mai ridicat de uscăciune a părului. De asemenea, stilizarea, şamponarea, vopsirea, îndreptarea, permanentul şi utilizarea unor substanţe chimice puternice în exces pot duce la un păr uscat. Această problemă poate fi tratată asigurându-ne că grăsimea naturală din firele de păr nu este pierdută.

1. Şampon delicat
Foloseşte un şampon delicat, care nu conţine alcool sau substanţe chimice puternice, ce îţi pot usca părul. Totodată, utilizarea unui şampon bogat în emolienţi poate să îţi înmoaie părul.

2. Balsam
Foloseşte un balsam de fiecare dată când utilizezi şi şampon. Un balsam poate hidrata şi păstra părul sănătos. De asemenea, poţi folosi un balsam ce nu necesită clătire, pentru a evita uscarea părului.

3. Masaj cu uleiuri speciale
Masajul cu uleiuri este eficient în ceea ce priveşte readucerea grăsimii în păr. Ia câteva picături de ulei de şofrănaş sau de măsline în palme. Apoi, masează părul şi scalpul cu uleiul din palme, începând de la vârful firelor şi continuând către piele. Totodată, experţii recomandă tratamentele cu ulei cald pentru a scăpa de părul uscat.

4. Nu şampona zilnic părul
Dacă îţi vei spăla părul zilnic cu şampon, părul îşi va pierde uleiurile naturale, uscându-se. Astfel, puteţi să foloseşti şampon o dată la trei zile, pentru a nu ajunge să ai părul uscat.

4. Evită vopsirea, placa de păr sau permanentele dese
Dacă îţi vei vopsi părul excesiv, dacă îţi vei face des permanent, dacă îţi vei îndrepta excesiv părul, el va deveni uscat şi fragil. Astfel, este indicat să eviţi stilizarea excesivă, dacă vrei să ai un păr sănătos.

5. Protejează-ţi părul!
Soarele şi condiţiile meteorologice aspre pot duce la uscarea părului. Astfel, de fiecare dată când ieşiţi din casă, protejează-ţi părul, purtând o pălărie.

Pentru tratarea părului uscat, ar trebui să eviţi stilizarea excesivă şi să te asiguri că este hidratat. Tratamentele cu substanţe chimice, precum vopsitul, îţi pot lăsa părul uscat şi acestea ar trebui făcute cu moderaţie. De asemenea, este recomandat să nu foloseşti temperatura maximă când uscaţi părul cu foehnul sau când îl întinzi cu placa. Aşadar, foloseşte tehnicile şi produsele care îţi pot păstra părul hidratat şi sănătos.


Autor:
Alexandra Nedelcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *