Nutriție

5 alegeri inteligente pentru o silueta de invidiat

Nu trebuie sa va infometati pentru a arata bine in pantaloni scurti sau in costum de baie in aceasta vara.

Secretul pentru a scapa de kilogramele in plus este sa urmati un regim echilibrat. Este mai usor sa alegeti mancaruri sanatoase pe perioada verii, cand alimentele bogate in calorii nu mai sunt atat de irezistibile.

Cea mai simpla solutie in lupta cu greutatea este reprezentata de consumul de legume si fructe, care pe langa faptul ca au un continut scazut de calorii, sunt bogate in vitamine, minerale, antioxidanti si fibre. Pastrati portocalele si merele pana la toamna si bucurati-va de cirese, capsuni, mure, afine, zmeura, pepene, castraveti, rosii, zucchini si de resul fructelor si legumelor nutritive care cresc in gradina, in aceasta perioada a anului.

Mai jos, puteti urmari 5 alegeri alimentare pentru o silueta de invidiat:

–          Supe reci – supa de visine, supa frantuzeasca cu ceapa si cartofi, supa de rosi cu smantana sau supa de castraveti;

–          Pepene – cine nu iubeste pepenele? Este un fruct delicios care iti potoleste setea si pofta de ceva dulce;

–          Legume preparate pe gratar – ceapa, ardei, zucchini, morcovi, vinete, dovlecei si usturoi, pe care le puteti servi in combinatie cu branzeturi;

–          Salate – consumati cat mai multe salate. Sunt sanatoase, se prepara repede si nu aveti nevoie de reteta;

–          Deserturi pe baza de fructe si iaurt – tort din iaurt si ananas, tarta cu zmeura si iaurt, sorbet de iaurt cu capsuni, parfait de capsuni, piersici cu mure si miere.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *