Frumusețe

Ritual de ingrijire a tenului

Ritual de ingrijire a tenului

Nu este nimic mai bun decat acel sentiment de curatenie in profunzime. Este acel sentiment pe care nu il poti obtine doar cu o simpla spalare zilnica pe fata. Daca mergi la un salon de infrumusetare, asteapta-te, ca pe langa rasfatul de care vei beneficia cu siguranta, sa ai parte si de o adevarata lectie de ingrijire.

Un estetician ar trebui sa inceapa intotdeauna cu o analiza in profunzime, explicandu-ti starea pielii si intrebandu-te cum iti ingrijesti tenul in fiecare zi. Trebuie sa profiti de sfaturile specialistului si sa incerci sa afli cat mai multe informatii despre pielea ta, despre nevoile pe care le are sau ce tehnici poti utiliza acasa. Apoi, trebuie doar sa urmezi pasii de mai jos si succesul este garantat.

1. Curatarea

Expertii sunt de parere ca acesta este cel mai important pas din procesul de infrumusetare al pielii. Alege un demachiant natural care iti lasa pielea curata si proaspata si care se curata cu apa calduta.

2. Exfoliere

In functie de ce produs alegi pentru exfoliere, curatarea cu aburi si exfolierea se pot face simultan sau separat. De exemplu, daca folosesti un exfoliant sub forma de pelicula pe baza de enzime naturale de fructe, acesta se aplica in timp ce esti la dus si pielea ta s-a inmuiat de la aburul din baie. Acesta se indeparteaza dupa aproximativ 5 minute, timp suficient pentru ca aburul sa patrunda si sa curete porii. Daca folosesti un exfoliant cu particule (scrub) acesta este indicat sa fie folosit dupa ce pielea ta a stat aproximativ 5 minute intr-o baie cu aburi.

3. Masca

Alege o masca in functie de tipul de piele pe care il ai. Cea pe baza de argila va controla productia de sebum, o masca hidratanta va reduce liniile fine si va preveni ridurile, o masca cu ingrediente anti-microbiene, cum ar fi cea pe baza de arbore de ceai este indicata in cazul tenului cu acnee, iar o masca pe baza de musetel, faina de ovaz sau apa de trandafir iti va calma pielea, daca aceasta este sensibila si se irita usor.

4. Hidratarea

Acum ca pielea ta este curata, exfoliata si tratata poti incheia ritualul de infrumusetare cu o crema hidratanta. Insa poti profita si mai mult de aceste momente pentru tine, stropindu-ti fata, cand aceasta este inca putin umeda, cu apa florala, cum ar fi cea cu lavanda sau trandafir, pentru a facilita absorbtia cremei. Trebuie sa aplici crema cu miscari scurte, circulare, ca un masaj pentru a ajuta crema sa patrunda bine in piele si sa confere un aspect tineresc.

Tu ce tip de produse folosesti pentru ingrijirea tenului folosesti? Noi iti recomandam sa incerci si Aloe Vera Integral, un supliment nutritiv detoxifiant, extrem de eficient si pentru sanatatea pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *