Nutriție

Varza miniaturala pentru sanatatea intregului tau organism

 Varza de Bruxelles este o leguma atat de mica incat uneori am putea sa nu ii acordam atentia pe care o merita in decursul cumparaturilor noastre. Poate si de aceea in 2002, britanicii au votat varza miniaturala drept cea mai neplacuta leguma!

Se pare ca, din fericire, intre timp, aceste aprecieri negative au devenit pura istorie, iar leguma despre care scriem a castigat teren, ajungand chiar foarte populara in randul consumatorilor care ii cunosc beneficiile reale.

In timp ce originile verzei de Bruxelles nu se cunosc realmente, se pare ca existenta ei a fost mentionata pentru prima data in secolul al XVI-lea. Se crede ca ar proveni din Belgia, de unde si numele specific. Fiind la inceput o recolta locala in aceasta regiune, varza de Bruxelles a inceput sa se extinda in intreaga Europa in timpul Primului Razboi Mondial.

In mod ironic, daca nu o vom lua in serios, varza de Bruxelles nu va avea ocazia sa isi demonstreze proprietatile, in schimb daca o vom include in regimul nostru, vom descoperi, pe langa gustul delicios si rafinat atunci cand este preparata ingenios, o multime de alte calitati binefacatoare! Varza buna de Bruxelles iese in evidenta prin culoarea sa verde intens, textura ferma si compacta.

Bine, ce-i drept, o varza de Bruxelles nu poate fi preparata de una singura, ci impreuna cu multe alte cateva verze-surori, pentru ca altfel nu te vei putea satura, asa cum se intampla in cazul rudei sale traditionale si mari…

Revenind la trasaturile benefice asupra carora probabil ca v-am facut deja curiosi, varza de Bruxelles ca si alte brasicacee de tipul broccoli, conopida si guliile, contin substante pe care specialistii le considera indicate in prevenirea cancerelor precum cel de colon, plamani, san, ovare si vezica urinara, in special daca sunt gatite altfel decat prin fierbere.

Pe langa aceste influente benefice majore, varza de Bruxelles detoxifica organismul si protejeaza ADN-ul, ajuta sistemul digestiv, infrumuseteaza pielea si o face mai sanatoasa, te protejeaza de problemele cardiovasculare si chiar previne defectele din nastere prin continutul de acid folic, fiind din acest motiv recomandata femeilor insarcinate.

Suficient despre varza de Bruxelles! Daca v-am facut pofta, veti gasi in comert! Pana una alta, mmm… varza de Bruxelles este chiar buna coapta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *