Nutriție

Fructe salbatice pentru o nutritie disciplinata

Desi nu ne-am plimbat (inca) prin padurile tropicale amazoniene, stim ca acolo creste salbatic un soi de palmier din care se pot culege unele dintre fructe cele mai benefice pentru sanatatea noastra: acai.

Mov-albastrui, semanand de departe cu boabele de struguri, misterioasele fructe sunt mici si aglomerate pe ramuri,  dar beneficiile lor par sa fie invers proportionale cu marimea lor.

Acesta poate fi unul dintre nenumaratele motive pentru care nutritionistii, atunci cand aleg sa le caracterizeze, povestesc  despre fructele de acai ca despre unul dintre produsele despre care, in mod cert multi nu am auzit, dar de neignorat pentru o viata sanatoasa si plina de energie.

In anii ’70-‘80 fructele de acai au devenit foarte populare printre atleti, surferi si jucatori de soccer, deoarece sunt o reala sursa de vitamine, proteine si minerale.

Pentru ca s-au remarcat, de asemenea si ca antioxidante recunoscute, intrebuintarea fructelor de acai s-a raspandit in scopuri medicale si farmaceutice,  in tari precum America de Sud si Brazilia.  Brazilienii folosesc fructele de acai și pentru tratarea problemelor digestive și a celor de piele.

Despre aceste fructe vestile bune care circula pe internet, spun ca ar fi benefice si in reducerea colesterolului sau pierderea in greutate.

Astfel, fie ca le includ in orice fel de reteta, fie ca le combina cu bauturi sau deserturi, ori le mananca pur si simplu in stare naturala, nu este de mirare ca amatorii de fructe de acai, resimt impactul pozitiv al acestora in stilul lor de viata.

Noi, insa, am ales sa va aducem un supliment nutritiv natural, Extracte Esentiale, in componenta caruia se regasesc si extracte de fructe de Acai. Noi l-am incercat si intr-adevar are un efect puternic antioxidant. Asteptam sa ne confirmati si voi acest lucru 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *