Rețete culinare

Prăjitură fără zahăr și ulei – din 2 ouă și 2 banane

Prajitura cu banane

O prăjitură fără zahăr, super-simplă, pe care o puteți prepara chiar acum, este prăjitura din ouă și banane. Nu conține zahăr rafinat, nici ulei. Lista de ingrediente este de fapt extrem de scurtă.

Inclusiv conținutul de făină este foarte redus. Puteți folosi făină de grâu integrală, sau făină de ovăz.

Iar dacă vă confruntați cu intoleranță la gluten, puteți opta pentru făină de porumb fină (este la Lidl făină de mălai fără gluten).

Prăjitura poate fi servită ca desert sau gustare de cei care țin dietă și vor să dea jos câteva kilograme. Are un conținut redus de carbohidrați. Conține doar zaharuri naturale.

Prăjitură fără zahăr și ulei – rețetă

Ingrediente

  • 2 banane mari, coapte bine (mature)
  • 2 ouă
  • 2 linguri de făină
  • 1 linguriță de praf de copt

Mod de preparare

Decojiți bananele și tăiați-le rondele. Puneți-le în vasul unui blender sau robot și mixați-le câteva secunde, pentru a obține un piure fin. Mixați câte două odată, pentru a nu bloca blenderul.

Dacă bananele nu sunt foarte bine coapte, vă sfătuiesc să adăugați puțin sirop de agave, sau alt îndulcitor.

Piureul de banane rezultat se transferă într-un bol. Adăugați praful de copt și amestecați bine. Veți vedea că în câteva secunde, piureul capătă o textură pufoasă.

Adăugați ouăle și amestecați totul foarte bine, cu o furculiță. Incorporați făina și omogenizați.

Mod de coacere

Această prăjitură fără zahăr poate fi coaptă în două moduri: la cuptor, sau pe aragaz, la bain-marie.

Dacă vreți să o coaceți în cuptor, ungeți o tavă sau o formă (poate fi chiar din sticlă) cu unt sau puțin ulei și turnați compoziția. Se coace la 180 de grade Celsius în cuptorul preîncălzit, timp de 40 de minute. Însă depinde de cuptorul fiecăruia.

A doua variantă, pe aragaz, iese mai umedă. Dacă vă place așa, turnați compoziția într-o crăticioară care poate fi pusă într-o cratiță mai mare.

Turnați puțină apă fierbinte în cratiția mare și puneți capacul. Așezați cratița pe foc și gătiți prăjitura la bain-marie pentru circa 35-40 de minute.

Trebuie să lăsați prăjitura la răcit complet înainte de a o scoate din formă, indiferent de varianta de coacere pe care ați ales-o.

Sursă: Elita Karim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *