Oare cati dintre noi am auzit de metoda Aerial Yoga inainte ca un modern club sa initieze aceasta practica si in Romania? Noi am fost si am aflat cateva lucruri inedite despre lucrurile la care ne-am putea astepta daca incepem sa practicam Yoga la inaltime (si la propriu si la figurat).
Ideea, una foarte originală de altfel, apartine creatorilor brandului newyorkez Anti Gravity, Inc., fondat de Cristopher
Harrison in 1991, avand misiunea sa imbine sportul cu arta.
Treptat, Aerial Yoga a facut inconjurul Americii, AntiGravity sustinand antrenamente in California, Florida, Illinois, New Jersey, New Mexico, New York și Utah.
Recent adusa si in Romania, tehnica mai este cunoscuta si sub denumirea de fitness prin suspendare si combina
disciplina de yoga traditională cu pilates, dans si cu artele aerului.
Antrenanta, distractiva si eficienta, metoda de fitness Aerial Yoga este o fuziune cu adevarat revolutionara, daca ne gandim la beneficiile pe care le aduce organismului nostru, in urma practicarii, fie ca ne dorim simpla relaxare a mintii, fie ca o putem aborda pentru antrenarea corpului si vitalitate din cap pana in picioare.
Aerial Yoga pare sa sfideze regulile fizicii, pentru ca implică… levitatie. Dar nu va speriati, nu va veti ridica de la sol fara voia voastra si nici nu veti ajunge subit în Nirvana! (desi aceasta nu ar fi, neaparat, o urmare de nedorit…)
Totusi, hamacul Aerial Yoga subliniază un ideal indraznet al acestei variante de fitness: distreaza-te (haasya) in timp ce inveti sa zbori (paripati)!
Daca va intrebati in ce consta antrenamentul Aerial Yoga, va putem spune ca acesta necesita flexibilitate, putere, mobilitate si agilitate, obtinute prin experimentarea bunei-dispozitii (anandah). Metoda ajuta la preintampinarea efectelor imbatranirii, deoarece lucreaza trupul in mod benefic, folosind musculatura si antrenand ligamentele.
Printre beneficiile obtinute in urma exercitiilor de yoga la inaltime se mai numara si hidratarea si îndreptarea coloanei vertebrale, tonifierea musculaturii corpului, pierderea in greutate, imbunatatirea functilor memoriei, stimularea hormonala, siguransa de sine si depasirea blocajelor emotionale si, nu in ultimul rand, experimentarea artistica a practicii aerobice.
Nu-i asa ca v-am facut curiosi? 🙂