Nutriție

Probleme de prostată? Află cum scapi de ele

O prostată normală cântărește între 20 și 30 de grame, în timp ce o prostată mărită poate cântări până la 100 de grame.

Aceasta face parte din sistemul exocrin. Acest sistem secretă lichide pentru funcțiile externe ale corpului. Prostata secretă o substanță lăptoasă care constituie în jur de 20 până la 30 la sută din materialul seminal.

De asemenea, are mușchi care ajută la expulzarea materialului seminal în timpul ejaculării.

Prostata poate fi afectată de o serie de tulburări, inclusiv prostatită, hiperplazie benignă a prostatei și cancer.

Toate aceste afecțiuni sunt caracterizate de inflamația prostatei, astfel încât un medic va programa un examen manual de prostată rectală dacă este suspectată una dintre aceste tulburări. Medicul va pune degetul în rect și va examina prostata pentru umflarea neobișnuită. Această procedură este nedureroasă și durează doar un minut sau două. Este o procedură comună, deși poate fi jenant pentru mulți bărbați.

Palmier pitic

Acesta este adesea prescris pentru tumorile benigne de prostată, înainte de a se interveni chirurgical.

Palmierul pitic (Serenoa repens) conține antioxidanții epicatechin și galil de metil – compuși care împiedică deteriorarea celulelor, scad inflamația și protejează împotriva bolilor cronice.

Afin american (cranberry)

Mulți oameni beau suc de afine sau iau suplimente de extract de afine pentru a încerca să prevină problemele prostatei sau pentru a ușura simptomele. Unele dovezi sugerează că sucul de afine și produsele de afine pot combate infecțiile la nivelul vezicii urinare sau pot reduce disconfortul.

Un studiu recent la pacienții cu cancer de prostată cu cistită, cauzată de tratamentul cu radiații, s-a constatat că suplimentele de afin american au redus în mod semnificativ durerea urinară și arsura în comparație cu bărbații care nu au luat suplimentul.

Puteți bea suc de afine dacă credeți că ajută. Cu toate acestea, este bine să fii atent la cât de mult bei, deoarece sucurile de fructe sunt adesea foarte mari în zahăr.

Ulei din semințe de dovleac

Semințele de dovleac sunt o mare sursă de magneziu. Magneziul vă ajută să vă mențineți energic. De asemenea, ajută la reglarea tensiunii arteriale, susține funcția musculară și nervoasă și ajută la menținerea nivelului glicemiei stabil.

Uleiul din semințe de dovleac poate ajuta, de asemenea, vezica hiperactivă. Rezultatele unui studiu au arătat că uleiul din semințe de dovleac a redus semnificativ simptomele vezicii urinare hiperactive, cum ar fi frecvența urinară, urgența și incontinența de urgență.

Zinc

Zincul este esențial pentru funcționarea normală a prostatei. De fapt, o prostată normală are cele mai mari niveluri de zinc din organism.

Rezultatele unui studiu din 2011 a arătat că țesutul prostatic malign și țesutul de prostată de la bărbații cu hiperplazie benignă de prostată au avut semnificativ mai puțin zinc decât țesutul prostatic normal. De asemenea, studiul a constatat o creștere a excreției urinare de zinc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *