BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

DHEA Secretul tinereții veșnice și al sănătății: suplimentele alimentare

Echilibrare hormonala cu DHEA

Mulți oameni caută secretul tinereții veșnice, iar din ce în ce mai multe cercetări susțin că cea mai bună modalitatea de a te simți și de a arăta bine pe măsură ce înaintezi în vârstă constă în echilibrarea hormonilor. Poți face asta cu ajutorul suplimentelor alimentare cu DHEA, numit de multe ori și „hormonul tinereții”!

DHEA sau dehidroepiandrosteronul este un hormon masculin secretat de glandele suprarenale, prezent atât în sângele bărbaților, cât și în cel al femeilor. Având în vedere că DHEA este un hormon produs în mod natural de organism, mulți se întreabă care este rostul suplimentelor alimentare cu DHEA de pe piață.

 Adevărul este că odată cu înaintarea în vârstă, secreția de DHEA începe să scadă, iar un nivel scăzut al acestui hormon în organism duce la apariția unor afecțiuni cardiace, la depresie sau chiar la deces.

Se estimează că producția de DHEA în organism începe să scadă odată cu atingerea vârstei de 30 de ani, iar în această situație se impune administrarea unor suplimente alimentare care să acopere secreția scăzută de hormoni. Suplimentele alimentare cu DHEA nu oferă doar tinerețea fără bătrânețe, ci aduc și multe alte beneficii organismului. Iată care sunt cele mai importante!

Suplimentele cu DHEA cresc densitatea oaselor

Studiile au arătat faptul că nivelurile scăzute de DHEA sunt asociate de multe ori cu o densitate osoasă mai mică, iar acest lucru duce la apariția mai ușoară a fracturilor osoase. Mai mult decât atât, cercetătorii au demonstrat că suplimentele cu DHEA pot îmbunătăți densitatea osoasă, mai ales în cazul persoanelor în vârstă de sex feminin. Se recomandă administrarea acestor suplimente cu „hormoni ai tinereții”, mai ales în cazul femeilor care au ajuns la menopauză și se confruntă cu o scădere a densității osoase.

Suplimentele ajută la combaterea depresiei

Unele cercetări au avut la bază legătura dintre hormonii DHEA și depresie. Un studiu realizat în rândul femeilor care au intrat la menopauză, a ajuns la concluzia că femeile care suferă de depresie au un nivel ridicat al acestui hormon în organism decât cele care nu suferă de depresie. Persoanele care suferă de depresie severă au un nivel scăzut de DHEA în organism, spre deosebire de persoanele care suferă de o formă mai ușoară a depresiei.

Cercetătorii nu au ajuns la o concluzie unanimă în acest sens, susținând că relația din hormonii DHEA și depresie este mai complexă. Administrarea suplimentelor cu DHEA ameliorează simptomele depresiei, mai ales atunci când tratamentele clasice nu mai sunt eficiente. 

Suplimentele cu DHEA îmbunătățesc funcțiile sexuale și fertilitatea

Au fost realizate cercetări și pentru a vedea dacă acești hormoni au vreun efect asupra fertilității sau libidoului în cazul femeilor. Rezultatele au fost destul de îmbucurătoare pentru că au arătat că suplimentele cu DHEA pot îmbunătăți funcția ovarelor la femeile care suferă de infertilitate.

Mai mult decât atât, în cazul femeilor care au apelat la fertilitatea in vitro și au luat și suplimente cu DHEA, rata succesului a fost mult mai mare (67%) decât în cazul femeilor care nu au luat suplimente. Beneficiile suplimentelor cu DHEA au fost observate mai ales în cazul persoanelor care au funcții sexuale afectate atât în cazul femeilor, cât și în cazul bărbaților. 

Aceste suplimentele ajută în cazul unei insuficiențe renale

Hormonul DHEA este secretat de glandele suprarenale. În cazul persoanelor care suferă de insuficiență renală, acest hormon nu poate fi produs în cantitatea normală ca în cazul unei persoane sănătoase. Persoanele care suferă de această afecțiune se confruntă cu simptome care scad și calitatea vieții, cum ar fi stări de oboseală acută, stări de slăbiciune sau modificări ale tensiunii arteriale.

În unele cazuri, insuficiența renală poate amenința viața persoanei în cauză. Din acest motiv, suplimentele cu DHEA reprezintă o modalitate de a ameliora simptomele insuficienței renale, studiile arătând că administrarea suplimentelor poate îmbunătăți calitatea vieții. La femeile care suferă de insuficiență renală, s-a dovedit faptul că suplimentele duc și la ameliorarea stărilor de anxietate. Cu toate acestea, este indicat să discuți cu medicul înainte de a începe să iei suplimente cu DHEA.

Suplimentele cu DHEA, un izvor al tinereții

Am lăsat partea cea mai importantă la final. Hormonul sau suplimentele naturale cu DHEA au fost studiate îndeaproape și de specialiști din domeniul antiaging. Concluziile cercetărilor realizate sunt destul de simple: suplimentele reprezintă un adevărat izvor al tinereții, prevenind cu succes îmbătrânirea.

 Se pare că nivelul de hormon din organism poate spune dacă o persoană se va confrunta sau nu în viitor cu boli specifice vârstei, cele mai comune fiind osteoporoza sau arteroscleroza. În cazul în care nivelul de hormoni de acest tip este mic, se pot administra suplimente alimentare pentru a preveni bolile menționate anterior, dar și multe altele. 

Suplimentele oferă acel echilibru hormonal necesar pentru a te simți și pentru a arăta bine, deschizând calea către tinerețea veșnică nu doar din punct de vedere al aspectului fizic, ci și din punctul de vedere al sănătății, ajutând și la tratarea anumitor afecțiuni. În momentul în care organismul nu mai poate secreta în mod natural acest hormon, trebuie să îl ajutăm cu suplimente alimentare care conțin acest hormon pentru a păstra acest echilibru și starea de sănătate la cote maxime.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *