BioElemente în presă

Medicina naturista – eficienta in prevenirea anemiei

Anemia este o afectiune care apare atunci cand hemoglobina, molecula ce se gaseste in globulele rosii din sange sufera modificari la nivel calitativ sau cantitativ. Hemoglobina este cea care transporta oxigenul de la plamani catre tesuturi si organe, astfel ca diminuarea cantitatii acestor molecule prezente in globulele rosii reduce si cantitatea de oxigen prezent la nivelul organelor, cauzand anemia.

Anemia este cea mai frecventa afectiune a sangelui in SUA. Ea afecteaza  3,5 milioane de americani, femeile si persoanele cu boli cronice fiind categoriile sociale cu cel mai ridicat risc de a se imbolnavi. Acest lucru se poate intampla din cauza pierderii de sange din perioada mentruatiei, la femei si dietei sarace sau afectiunilor medicale instalate, in cazul batranilor.

In prezent, exista peste 400 de tipuri de anemie, ce se grupeaza in 3 categorii:

  1. Anemia provocata de scaderea sau deficitul productiei de globule rosii in sange

Atunci cand organismul produce prea putine globule rosii sau cand acestea nu functioneaza corect, pot aparea diferite afectiuni precum: anemia feripriva, deficienta de vitamine sau probleme ale maduvei oasoase.

Anemia feripriva este cauzata de lipsa fierului din organism. Este un tip de afectiune care se instaleaza treptat si este detectata doar atunci cand apar consecinte. Un regim alimentar sarac in fier poate genera aparitia anemiei, mai ales in cazul sugarilor, copiilor, adolescentilor, veganilor si vegetarienilor.

Anemia prin deficit de Vitamina B12 si acid folic apare atunci cand organismul nu poate absoarbe aceste vitamine din alimente.

  1. Anemia provocata de pierderea de sange

Atunci cand globulele rosii din sange sunt pierdute prin sangerare se pot instala afectiuni precum: ulcere, hemoroizi si gastrita (inflamatia stomacului) si chiar cancer.

  1. 3.    Anemia cauzata de distrugerea globulelor rosii din organism

Atunci cand globulele rosii sunt fragile si nu pot rezista stresului sistemului circulator, ele se pot rupe prematur, cauzand un tip de anemie, numita anemie hemolitica. Ea poate fi prezenta de la nastere sau se poate dezvolta mai tarziu. Uneori nu exista cauza cunoscuta a aparitiei acesteia, insa dintre cele cunoscute mentionam: afectiuni mostenite precum talasemia, diferite infectii, medicamente, venin de sarpe sau paianjen, toxinele bolilor din ficat sau rinichi, etc.

 

Remediile naturiste –eficiente in tratatea anemiilor, fara reactii adverse

Fitoterapia, utilizata in scop terapeutic, are o vechime de mii de ani si o eficienta dovedita. Terapia in cazul anemiei consta in construirea moleculelor din globulele rosii, numite hemoglobine.

 

Fructele de Acai si Noni inlatura oboseala si astenia provocate de anemie

Fructele de Acai ce cresc doar pe palmierii din Florida sunt adevarate surse naturale de inlaturare a anemiei. Continutul de vitamine B si oligoelemente, intre care Potasiu si Fier, ajuta la functionarea optima a organismului.

Noni, este un fruct originar din sud-estul Asiei, bogat in vitamine si minerale, precum Vitamina C, Vitamina A si Fier, cu un efect puternic energizant si regenerant.

Fitocomplexul din capsulele Extracte Esentiale ajuta construirea globulelor rosii necesare organismului, pentru a transporta cantitatea de oxigen necesara catre organe, astfel incat previne aparitia anemiei si a altor afectiuni determinate de lipsa acestor vitamine si minerale. Eficacitatea plantelor medicinale precum Noni si Acai este data de calitatea si cantitatea componentilor bioactivi pe care acestea le contin.

Alaturi de extractul de fructe de Acai si Noni, capsulele de Extracte Esentiale contin si extract de Rodie, Mangostan si Goji.

Tratamentul cu capsule Extracte Esentiale consta in administrarea a cate 1-2 capsule, de doua ori pe zi sau la recomandarea specialistului. Durata unei cure este de minim 3 luni, cu pauza o luna de zile dupa 3 luni. Pretul de depozit al unui flacon este de 89 Lei si poate fi achizitionat de pe site-ul Bio Elemente.

Asocierea tratamentului cu o alimentatie sanatoasa poate favoriza vindecarea si imbunatatirea starii de sanatate generale.

Sursa: Amelie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *