Sport

Recomandarea perfecta pentru abdomenul tau: exercitii din pozitia…scandurii

Daca te-ai plictisit de rutina aerobicii ultra-cunoscute, iti recomandam o metoda noua, descoperita de amatorii exercitiilor fizice si incercate de noi, cu mare curiozitate si satisfactie ulterioara pe masura!

De aceea, iti putem garanta din experienta, ca acest exercitiu te va ajuta sa obtii un abdomen plat si ferm, impreuna cu un tonus muscular sporit. Noi stim ca la asta visezi in secret, de cand ai inceput sa te duci la sala.

Asadar, iti poti lucra muschii abdominali interni, externi si pe cei responsabili de postura, solicitandu-i in pozitia… scandurii (plank-ul). Poti face asta chiar de acasa.

Plank-ul este o pozitie catalogata drept una dintre cele mai recomandate daca ti-ai propus sa dezvolti rezistenta pentru abdomen si spate. Pozitia este una asemanatoare cu cea pentru flotari, dar cu sprijin pe antebrate. Corpul trebuie sustinut cat mai drept. Miscare

a pe care ti-o descriem este, in plus, perfecta pentru antrenarea musculaturii bratelor si a picioarelor. Ce mai astepti?!

Instructiuni fundamentale, pas cu pas:

1. Aseaza-te cu fata la podea, sprijinindu-te pe antebrate si pe varfurile picioarelor, palmele fiind intinse;

2. Impinge-te spre podea, ridicandu-te pe varfurile picioarelor si sprijinindu-te in continuare pe antebrate;

3. Mentine spatele intins, imaginand o linie dreapta de la cap la calcaie;

4. Inclina pelvisul si incordeaza abdomenul si nu permite soldurilor sa atinga podeaua;

5. Pastreaza aceasta pozitie pentru 20- 60 de secunde, si repeta exercitiul in serii de cate 3-5 miscari.

Daca acest anterenament ti se pare dificil de realizat intocmai pentru inceput, il poti usor modifica sustinandu-te si cu ajutorul genunchilor. Cand deja te vei putea incadra usor in… grupa de avansati, poti incepe sa practici plank-ul, sprijinindu-te pe un singur brat, intr-o parte.

Vi se pare interesant nu?

Acum ne intoarcem si noi la treaba, mai avem cateva serii de exercitii de executat! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *