Rețete culinare

Prăjitură cu iaurt și cocos, fără zahăr, făină sau ulei rafinat – un desert delicat, potrivit în diabet și dieta keto

Prajitura cu cocos

Dacă aveți diabet sau urmați dieta keto, vă recomand un desert delicios. Este rafinat, ușor și are o dulceață delicată. Nu conține zahăr sau făină de grâu, nici ulei rafinat.

Este o prăjitură cu iaurt și cocos, delicioasă și totodată sănătoasă, cu un conținut redus de carbohidrați (low-carb). Potrivit dietei ketogenice, este bogată în proteine și grăsimi.

Acest tip de rețete vă pot ajuta în lupta cu kilogramele în plus doar dacă urmați o dietă keto. Dacă asociați grăsimile cu mulți carbohidrați rafinați, riscați să luați în greutate.

Prăjitură cu iaurt și cocos pentru diabet și keto – rețetă

Ingrediente pentru blat

  • 100 g de făină de cocos
  • 50 g de fulgi de cocos
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 2 ouă
  • 140 g de unt topit
  • îndulcitor

Ingrediente pentru cremă

  • 3 ouă mari
  • 500 g de iaurt grecesc
  • îndulcitor

Mod de preparare

Începeți prin a pune fulgii de cocos la hidratat cu puțină apă fierbinte. Lăsați-i 20-30 de minute, pentru a se înmuia, apoi turnați-i într-o sită pentru a scurge excesul de apă. Presaț-i bine cu dosul lingurii, pentru a înlătura tot lichidul.

Peste cocosul hidratat se adaugă cele două ouă, untul topit și îndulcitorul (după gust). Autoarea rețetei a folosit stevia. Însă voi puteți utiliza alți îndulcitori potriviți pentru diabetici, precum eritritol sau green sugar.

Amestecați bine compoziția și adăugați apoi făina de cocos, praful de copt și sarea. Omogenizați bine. Trebuie să obțineți un aluat sfărâmicios, dar care „se ține împreună” atunci când îl presați între degete.

Într-un bol separat, puneți iaurtul grecesc și cele trei ouă. Adăugați îndulcitor după gust și amestecați bine cu un tel.

Pregătiți tava în care veți coace prăjitura. Ideal ar fi să folosiți o tavă cu pereții detașabili. Dacă vreți să o tăiați în porții pătrate, folosiți o tavă pătrată sau mai bine dreptunghiulară.

Tapetați-o cu hârtie de copt și adăugați un strat de aluat. Presărați-l în tavă, distribuiți-l uniform și presați-l cu degetele sau cu dosul unei linguri, pentru a obține un strat compact. Turnați un strat subțire de iaurt și distribuiți-l pe toată suprafața.

Presărați un alt strat de aluat sfărâmicios, fără să îl mai presați. Adăugați deasupra un strat de cremă de iaurt și nivelați. Continuați să alternați cele două straturi până terminați ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de aluat.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius pentru circa 40-45 de minute. Durata de coacere variază în funcție de înălțimea tăvii pe care ați ales-o și de cuptorul vostru.

Lăsați prăjitura să se rumenească ușor deasupra. După ce o scoateți din cuptor va fi foarte fragedă, de aceea trebuie lăsată la răcit complet, apoi mutată în frigider. Se lasă la rece 3-4 ore sau mai bine peste noapte.

În acest fel, crema de iaurt va deveni mai fermă și veți putea tăia prăjitura mai ușor. Desfaceți pereții tăvii și tăiați prăjitura în pătrate. Dacă ați folosit o tavă rotundă, o veți tăia ca pe tort.

Sugestii de servire și informații nutriționale

Se servește ca atare, sau puteți glazura ușor porțiile pe deasupra cu puțin iaurt, frișcă sau dulceață de fructe de pădure (fără zahăr).

O porție de 100 de grame are în jur de 215 kcal, 8,21 g de proteine, 19 g de grăsimi și 4,27 g de carbohidrați.

Poftă bună și spor la gătit!

VEZI ȘIPrăjitură fără zahăr și ulei, din 2 ouă și 2 banane

Sursă: Kochenzuhause

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *