Nutriție

Igiena orală a devenit mai simplă cu CARBOgel

Carbo Gel Purificant este o pastă pentru dinți cu cărbune activ de la Equilibra. Aceasta este realizată cu o formulă de pastă de dinți blândă, cu gust plăcut, proaspăt și fără zahăr. Gama pentru igiena orală de la firma Equilibra, a fost votată de către consumatori gama anului 2018 în Italia.

Formula specială combină acțiunea calmantă a gelului de Aloe Vera, prezent în formulă în proporție de 30%, cu acțiunea antiseptică a uleiului de tea tree, și cu acțiunea antiinflamatorie a escinei, principiul activ din fructele de castan.

De ce cu cărbune activ?

Cărbunele activ este o pulbere neagră fină obținută din cărbune, cochilii de nucă de cocos, turbă, tulipa lemnoasă de măslin sau diferite alte tipuri de plante cu tulpina lemnoasă.

Cărbunele este activ prin procesarea acestuia la temperaturi foarte ridicate. Temperaturile ridicate îi schimbă structura internă, reducând dimensiunea porilor și crescând suprafața sa. Aceast proces are ca rezultat un cărbune mai poros decât cărbunele obișnuit.

Cum funcționează?

Cărbunele activ funcționează prin captarea toxinelor și a substanțelor chimice din intestin, prevenind absorbția lor.

Textura poroasă a cărbunelui are o sarcină electrică negativă, ceea ce face ca aceasta să atragă molecule încărcate pozitiv, cum ar fi toxinele și gazele.

Datorită proprietăților sale de captare a toxinelor, cărbunele activ are o varietate de utilizări medicale. De exemplu, cărbunele activ este adesea utilizat în cazurile de otrăvire.

Cărbunele activ poate ajuta la reducerea mirosurilor neplăcute la persoanele care suferă de trimetilaminurie (TMAU), cunoscut și sub denumirea de sindromul mirosului de pește.

Persoanele sănătoase sunt, de obicei, capabile să transforme TMA cu miros de pește într-un compus fără miros, înainte de a-l excreta în urină. Cu toate acestea, persoanele cu TMAU nu au enzima necesară pentru a efectua această conversie.

Ce mai conține?

Aloe Vera

Lista beneficiilor pe care Aloe Vera le aduce organismului este atât de lungă, încât putem afirma că aproape nu există afecțiune unde această plantă miraculoasă să nu ofere o soluție. Afirmația este adevărată și în ceea ce privește sănătatea dinților.

Probabil că ai observat că Aloe Vera este tot mai des folosită în ultima vreme ca ingredient de bază în gelul de dinți. Dacă te-ai întrebat care este motivul, îți spunem că Aloe are un rol important în curățarea dinților și în calmarea gingiilor inflamate, iar apariția cariilor este ținută sub control tot cu ajutorul ei.

Tea Tree

Un studiu a descoperit că uleiul de arbore de ceai a fost mai eficient împotriva bacteriilor cauzatoare de plăci decât clorhexidina, un dezinfectant comun în clătirea orală. Ba mai mult, s-a constatat că gustul său este mult mai plăcut.

Escină

Pasta de dinți pentru întărirea gingiilor conține ingrediente care ajută la reducerea și oprirea sângerării gingiilor și care promovează creșterea sănătoasă a țesuturilor gingivale. Printre acestea se numără și extractele de castan (Aesculus hippocastanum).

Acesta conține saponine, cunoscute colectiv sub numele de „aescin”, care au o senzație blândă și sunt compuși antiinflamatori puternici.

Spălatul pe dinți zilnic și corect , periaj cel puțin un minut , ajută la păstrarea culorii naturale a dinților, evitând îngălbenirea lor datorită băuturilor și a fumatului. Pentru igiena orală noi îți recomandăm o pastă de dinți naturală. Astfel vei avea parte de un periaj corect și te vei bucura și de efectele celorlalte componente naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *