Plante si remedii

Acai – fructele dotate cu super-puteri pentru îmbunătățirea sănătății: imunitate, energie, tinerețe!

Acai - fructele dotate cu super-puteri

Fructele Acai, originare din Amazon, fac furori pe piața suplimentelor alimentare din întreaga lume, datorită acțiunii lor antioxidante puternice. Sunt numărate între super-alimentele naturii, cu beneficii care depășesc domeniul nutrițional.

Locuitorii din statele braziliene le consumă de mulți ani pentru efectul lor energizant natural.

Acai – bogate în antioxidanți naturali puternici

Acai abundă în nutrienți și compuși care susțin și îmbunătățesc sănătatea. Au efecte antiinflamatoare, antimicrobiene și activități de combatere a stresului oxidativ. Grație acestor proprietăți, ele ajută la combaterea unui spectru larg de acțiuni.

Între compușii cei mai valoroși din acai se remarcă antocianinii, o categorie de antioxidanți care dau fructelor pigmentul mov sau albastru închis.

Antocianinii au activitate antioxidantă ridicată și sunt asociați cu un risc mai mic de boli cardio-metabolice (hipertensiune arterială, obezitate, diabet), boli neurodegenerative, oncologice și infecțioase.

O altă clasă de antioxidanți prezenți în acai sunt polifenolii: acidul ferulic, acidul galic, epicatechinele și catechinele.

Sursă de grăsimi sănătoase

Fructele Acai impresionează prin conținutul de acizi grași, bogați în acid oleic, un tip de grăsime mononesaturată care se găsește și în uleiul de măsline. Această grăsime a fost asociată în studii cu un risc mai mic de mortalitate din toate cauzele, din cauza bolilor cardiovasculare și a accidentelor vasculare.

Totodată, în Acai se găsesc și grăsimi saturate, care favorizează creșterea nivelului de colesterol bun (HDL) și prevenirea obezității corelate cu diabetul de tip 2.

Acai previn deteriorarea celulelor

Potrivit unui studiu apărut în jurnalul „Agricultural and Food Chemistry”, fructele acai au nu doar activitate antioxidativă, ci și activități de suprimare a degradării celulare. Aceste fructe previn deteriorarea integrității celulelor.

Într-un studiu pe șoareci cu cancer urotelial vezical, pulpa de acai a redus incidența carcinomului de celule tranziționale, multiplicarea acestui, daunele ADN și proliferarea celulelor tumorale.

Benefice în diabet, obezitate, boli cardiovasculare

Un studiu pe oameni, apărut în jurnalul „Nutrition” a dezvăluit că acai reduce markerii de risc ai bolilor metabolice. 10 adulți supraponderali au consumat câte 100 g de pulpă de acai, de 2 ori pe zi, timp de o lună. Rezultatele au arătat reduceri ale glucozei a jeun, nivelurilor insulinei și colesterolului total.

Unde găsim Acai

Fructele proaspete pot fi adăugate în iaurt sau în terciurile de cereale, alături de alte ingrediente nutritive, precum nuci sau semințe. Pot fi adăugate și în smoothie-uri sau în prăjituri.

Comparativ cu alte fructe, acai au o dulceață mai redusă. Unii spun că seamănă la gust cu rodia sau zmeura. Din cauză că se altereză repede, fructele de acai se găsesc rar în stare proaspătă. Acestea sunt comercializate în formă congelată, sau sub formă de pulbere, sucuri și alte băuturi, piure sau suplimente alimentare.

Pe site-ul nostru puteți găsi Gel de Aloe Vera cu Goji și Acai – o băutură excelentă pentru creșterea nivelului de antioxidanți din corp.

Încearcă Aloe Sy cu Goji & Acai – băutură antioxidantă puternică

Băutura este îmbogățită cu suc de mango (pentru un gust delicios), vitamina B2 și minerale care susțin sistemul imunitar și protejează celulele împotriva stresului oxidativ, precum seleniu și zinc.

Avem chiar și o promoție cu 2 sticle de Aloe Sy Goji & Acai și 1 sticlă de Aloe Sy Gusto Frutta cadou:

Sursă: Mercola

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *