BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Cum poți să ai un păr frumos și sănătos

Nu există femeie care să nu își dorească un păr frumos și sănătos. Din păcate, din multe motive: stilul alimentar greșit, factorii de mediu, stresul, fumatul, etc., această dorință este ceva mai greu de îndeplinit. Cu toate acestea, specialiștii ne îndeamnă să nu disperăm, pentru că există numeroase metode, recomandări dar și remedii pentru un păr frumos și sănătos.

Părul, ca organ de simț

Evident, atunci când cineva își dorește un păr frumos și sănătos o face în primul rând din considerente estetice. Da, este adevărat, partea estetică este foarte importantă, pentru că este ca o ”carte de vizită” pentru tine. Dar nu trebuie să uităm niciodată că podoaba capilară are și anumite funcții biologice, fiind considerată un fel de organ de simț extern.

Îngrijirea constantă, calea către un păr frumos și sănătos

Cea mai simplă cale de a avea un păr frumos și sănătos este îngrijirea lui permanentă. Nu uita niciodată că părul tău este afectat mai mult decât ai crede de stilul tău de viață, așa că ai mare grijă ce consumi sau la ce factori de mediu nefavorabil îl supui constant.

Dar, stai liniștită, avem pentru tine câteva soluții pentru ca părul tău să-și recapete vitalitatea și sănătatea, să devină moale, suplu și strălucitor.

Aloe, miracolul naturii pentru părul tău

Pentru a avea un păr frumos și sănătos, nu este suficient doar să îl speli regulat și gata. Poți folosi tratamente naturale care să întărească firul de păr și să-l hidrateze în același timp.

Rafturile farmaciilor și ale marilor magazine sunt pline de produse destinate îngrijirii părului, dar cu toate acestea noi îți sugerăm unul natural: Aloe loțiune fortifiantă împotriva căderii părului, pe care o poți găsi chiar aici. Bucură-te și tu de beneficiile pe care această plantă miracol le are atunci când vine vorba despre un păr frumos și sănătos.

Cele mai bune rezultate

Loțiunea împotriva căderii părului de la Equilibra regenerează și fortifică datorită complexului vegetal inovativ Phytosinergy (argan + aloe + keratină vegetală din cereale), care hrănește, hidratează și regenerează firul de păr. Este o formulă special concepută pentru a preveni și întârzia căderea părului. Se recomandă urmarea tratamentului împreună cu Aloe șampon fortifiant împotriva căderii părului.

Ingrediente naturale

Equilibra tricologica este o linie specială pentru tratamentul părului folosind cele mai inovatoare ingrediente naturale pentru a obține rezultate profesionale. Tratament inovativ, această loțiune împotriva căderii părului ajută la fortifierea foliculilor deteriorați, acţionează asupra bulbilor a căror fază de creştere este în stagnare. Folosită cu regularitate, vei remarca rezultate vizibile asupra îmbunătățirii calității părului.

Persoanele care se confruntă cu probleme ale părului legate de lipsa vitalităţii acestuia, căderea părului, uscarea scalpului sau îngrăşarea excesivă pot folosi loțiunea fortifiantă care reface structura firului de păr, oferă luciu, protecţie şi creşte rezistenţa la rupere.

Recomandări pentru îngrijirea părului

După cum spuneam ceva mai sus, cele mai multe urmașe ale Evei nu acordă importanța cuvenită îngrijirii podoabei capilare. Se mulțumesc doar să îl spele, să îl perie regulat și… cam atât. Însă, dacă îți dorești un păr frumos și sănătos, ritualul tău de îngrijire trebuie să mai cuprindă și alte acțiuni, care să îl hidrateze și să îl hrănească.

Periaj zilnic

Există încă părerea total greșită că periatul părului de mai multe ori pe zi duce la ruperea lui. Total greșit, ci din contră, pieptănatul părului de mai mult ori pe zi va îmbunătăți circulația de la nivelul scalpului, iar părul va crește mai repede. Probabil nu degeaba prințesele de odinioară își periau părul de cel puțin 100 de ori zilnic, nu-i așa?

Apă rece pentru clătit

Pare ceva ciudat, nu-i așa? Cum să te clătești cu apă rece? Ei bine, explicația este una destul de simplă. Apa fierbinte, folosită la clătitul părului, afectează rezistența scalpului, iar părul devine uscat și lipsit de strălucirea pe care ți-o doreai. În schimb, dacă folosești apă un pic mai rece, cuticulele de la nivelul foliculilor se întăresc, ceea ce duce la un păr frumos și sănătos. Evident, și mult mai rezistent.

Prea multă căldură nu este indicată

Folosirea în exces a ondulatorului, a plăcii de păr, a uscătorului, nu îți va aduce în niciun caz părul frumos pe care ți-l doreai. Din cauza expunerii excesive la căldură, scalpul tău va fi unul uscat, ceea ce înseamnă că vei avea un păr uscat și lipsit de volum. Creșterea părului va fi mult încetinită, iar firele despicate vor deveni ceva normal. Prin urmare, lasă scalpul să respire mai mult, iar părul tău își va reveni rapid.

Părul lung are nevoie de o îngrijire specială

O mare parte din feminitatea reprezentantele sexului frumos este dată de un păr lung, frumos și mătăsos. Dacă și tu te numeri printre ele, atunci cu siguranță știi că părul lung chiar are nevoie de o îngrijire specială.

Periajul lui zilnic este destul de dificil de realizat, deoarece părul lung se încurcă destul de repede. De aceea, nu te grăbi, și nu recurge în niciun caz la un periat rapid, deoarece poți rupe multe fire. Mai bine folosește puțin ulei de cocos pe porțiunea de păr care nu vrea să ”cedeze”, lasă-l să acționeze câteva minute și apoi, gata, problema este rezolvată.

Taie-ți vârfurile

De regulă, vârful firelor de păr este cel mai afectat atunci când vine vorba de sănătatea podoabei capilare. Pentru a preveni uscarea vârfurilor, recomandarea specialiștilor este chiar simplă: tuned-ți vârfurile cât mai des, iar părul va fi cu adevărat sănătos, ba chiar va și crește mai repede. Fantastic, nu-i așa?

Un regim alimentar sănătos, dar și o hidratare bună

Stilul nostrum alimentar influențează mai mult decât ai crede la prima vedere sănătatea firului de păr. De aceea, ai mare grijă la ceea ce consumi, pentru că nutrienții și vitaminele conținute de aceste alimente contribuie la formarea și creșterea părului. Cât mai multe fructe, legume, nuci, produse lactate, carne slabă și pește sunt recomandările specialiștilor.

De asemenea, nu uita că este nevoie și de o bună hidratare, așa că începe chiar acum să bei mai multă apă și ceaiuri neîndulcite. Renunță la sucurile de fructe din comerț, pentru că nu îi oferi organismului nimic bun.

Tu cum îți îngrijești părul astfel încât să fie mereu sănătos și strălucitor? Așteptăm trucurile tale garantate, în secțiunea de comentarii.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *