Sănătate

Află cum îți poți ajuta bebelușul să se bucure de un somn liniștit, fără grija colicilor intestinale!

Este bine să știți că trebuie să vă adunați toate forțele pentru a vă confrunta cu provocările care vin la pachet odată cu perioada primelor luni de viață ale celui mic. Printre aceste provocări se numără și grija colicilor intestinale.

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE PERIOADA COLICILOR?

Întâi de toate, pentru a vă familiariza cu situația, este necesar să cunoașteți despre colicile intestinale faptul că reprezintă niște spasme ale stomacului și intestinului, secundare acumulării de gaze în exces. Prin urmare, aceastea din urmă își fac simțită prezența pe fondul unei imaturități a tubului digestiv.

Un rol în apariția sau accentuarea acestei condiții specifice nou-născuților îl are alimentația mamei și, implicit consumul de alcool, tutun, cafeină sau medicamente administrate fără avizul medicului. De asemenea, specialiștii susțin ideea conform căreia chiar și sugarii a căror alimentație este artificială pot avea de suferit datorită colicilor intestinale, apărute în urma unor inflamații ale mucoasei intestinale sau a trecerii prin intestin a unor substanțe hormonale. 

Mai mult decât atât, este de reținut faptul că acestea apar cel mai frecvent la 2-3 săptămâni postnatal, atingând punctul culminant în jurul vârstei de 5-6 săptămâni și durează, în medie, până la vârsta de 3 – 4 luni. Ca și simptomatologie, se manifestă printr-un plâns violent, cu țipete, însoțit de congestia fețeifrecarea piciorușelor cu îndoirea acestora pe burtică; copilașul se strâmbă din cauza durerii, se zvârcoleşte, strânge pumnişorii şi evacuează gaze; are abdomenul destins (burtica umflată) din cauza gazelor acumulate, iar în urma durerii resimțite, deschide ochii brusc, îşi încruntă sprâncenele şi chiar îşi ţine respiraţia pentru câteva secunde. 

Pe lângă faptul că perioada în sine este una dificilă, datorită frustrării acumulate de părinții care își văd bebelușul suferind și se află în incapacitatea de a-i alina durerea, de regulă, episoadele de colici apar seara, anulând odată cu apariția lor și ultima speranță de odihnă. Acestea fiind zise, echipa BioElemente îți va prezenta în cele ce urmează câteva componente active care îi vor asigura nou-născutului un somn liniștit, fără grija colicilor intestinale. 


Suplimentele alimentare Esyon și Colisen de la firma italiană Syrio, pentru nou născuți și copii mici. Sinergia componentelor naturale favorizează un somn liniștit și relaxant, precum și eliminarea colicilor intestinale, a diareei, a balonării.

FLORILE DE TEI, CALMANTE NATURALE PENTRU DURERE 

Tuturor ne este cunoscută informația potrivit căreia extractul de flori de tei reprezintă o sursă importantă de flavonoizi și uleiuri volatile, care ajută la calmarea crampelor intestinale cu care se confruntă sugarii. Și asta nu e tot! Grație proprietăților antiinflamatorii, antiinfecțioase și antispasmodice, florile de tei sunt indicate ferm de către specialiști în vederea combaterii colicilor. 

MACUL CALIFORNIAN, PENTRU UN SOMN LINIȘTIT 

De-a lungul timpului, această plantă s-a făcut remarcată printre dicuțiile proaspeților părinți, în sensul că le-au ajutat bebelușii să se bucure de un somn liniștit, fără grija colicilor intestinale. Astfel, oamenii de știință au intenționat să verifice veridicitatea afirmațiilor și iată că actualmente cunoaștem despre macul californian faptul că are efecte asemănătoare cu valeriana, dar spre deosebire de aceasta, este recomandat și sugarilor.  Datorită efectului ușor sedativ și anelgezic pe care îl are, această plantă favorizează odihna copilului tău și ameliorează, în același timp, problemele asociate cu colicile. 

VITAMINA B6, UN ALIAT DE NĂDEJDE 

Atunci când vorbim despre odihna și eliminarea colicilor nou-născutului, vitamina B6 se dovedește a fi un aliat de nădejde, mulțumită ușorului efect sedativ, ce se evidențiază pe lângă alte beneficii de luat în seamă. În plus, vitamina B6 este recomandată copiilor în creștere, deoarece favorizează funcționarea corectă a sistemului cardiovascular și a celui nervos, îmbunătățește digestia și întărește sistemul imunitar. Nu în ultimul rând, având un rol esențial în metabolizarea grăsimilor și proteinelor din laptele matern, vitamina B6 este foarte utilă în asigurarea unui somn liniștit, fără grija colicilor intestinale bebelușului tău.

MELATONINA, ”HORMONUL SOMNULUI” 

Cu siguranță mai devreme sau mai târziu, toți copii se vor confrunta cu probleme minore în ceea ce privește somnul, dar unii dintre ei pot întâmpina dificultăți dintre cele mai severe la acest aspect. Aici intervine melatonina, al cărui rol esențial, în randul bebelușilor, pare a fi controlarea ciclurilor de somn și de veghe, prin intermediul reglării ceasului intern. Deopotrivă, melatonina favorizează producerea hormonului de creștere și asigură dezvoltarea fizică/cerebrală a copilului, fiind răspunzătoare pentru un somn liniștit, fără grija colicilor intestinale

În incheiere, dragi părinți, vă amintim faptul că pe lângă aceste infromații și mici trucuri deprinse din natură, pediatrii susțin că orice copil are nevoie de un program de somn bine stabilit, de liniște, de controalele medicale periodice și, cel mai important, de grija și atenția părinților săi. 


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *