BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Acum poți slăbi mai ușor, cu ajutorul chitosanului!

Cine nu își dorește să poată slăbi mai ușor? În special reprezentantele sexului frumos, aflate într-o permanentă cură de slăbire? Cu toate acestea, trebuie să știi că nu întotdeauna trebuie să slăbești din considerente estetice: multe afecțiuni sunt cauzate sau agravate de kilogramele în plus, așa că este nevoie să iei unele măsuri.

Dietă sau pastile de slăbit?

Atunci când vine vorba de slăbit, toată lumea își dorește să piardă rapid kilogramele, de preferat fără niciun fel de efort. Din păcate, nu s-a inventat încă metoda perfectă de a slăbi mai ușor și eficient, așa că este nevoie și de puțină muncă.

Totuși, puțin ajutor nu strică niciodată, iar pe Internet afli despre tot felul de substanțe care te ajută să scapi de kilogramele în plus. Una dintre cele mai cunoscute, dar și foarte eficiente, este și chitosanul.

Simplu, dar de efect

Cu ajutorul chitosanului, poți slăbi mai ușor, fără să simți acea stare de lipsă de energie pe care o experimentezi în cazul curelor de slăbire sau a unor pastile de slăbit.

Dacă vrei să încerci ceva de calitate, și să te convingi că nu am exagerat cu nimic, poți încerca produsul de aici, poate cel mai bun de pe piață. Este un supliment alimentar de la Equilibra cu Crom și fibre solubile, care aduce un surplus al acestor componente în caz de deficiență a lor în organism.

Ce este chitosanul și cum poți slăbi mai ușor cu ajutorul lui?

Înainte de toate, trebuie să stabilim ce este exact chitosanul. Este vorba despre o polizaharidă obținută din chitină, care este extrasă din cochilii marine. Chitosanul este o fibră solubilă naturală, care își mărește volumul în stomac, dacă este consumată înainte de masă cu multă apă. De regulă, este utilizat frecvent pentru a slăbi mai ușor, tratarea obezității și a reducerii valorilor mari ale colesterolului.

Beneficii ale chitosanului

Există numeroase beneficii ale chitosanului, care nu țin neapărat de faptul că este inamicul declarat al obezității. Acesta mai este folosit și pentru reglarea colesterolului, tratarea bolii Chron, a complicațiilor care pot apărea la pacienții care fac dializă.

De asemenea, chitosanul mai este recomandat pentru tratarea anemiei, a insomniilor, a inflamațiilor gingiilor și afecțiunilor gingivale, iar efectul său pozitiv în ceea ce privește cariile nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Slăbești ușor cu chitosan

Atunci când decizi să scapi de câteva dintre kilogramele în plus, poți începe prin a urma o dietă echilibrată, mai puțin calorică, la care nu uita de ajutorul oferit de chitosan.

Au fost realizate numeroase studii medicale și s-au demonstrat beneficiile acestuia în ceea ce privește posibilitatea de a slăbi mai ușor, așa că nu mai ai niciun motiv pentru a nu apela la el.

Contraindicații și reacții adverse

Deși este un produs natural, administrarea chitosanului nu se recomandă chiar tuturor persoanelor. Astfel, femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să nu îl ia în considerare, la fel și persoanele care suferă de alergie la fructe de mare.

Cu toate că reacții adverse nu s-au înregistrat, se recomandă prudență în administrarea lui, după cum spuneam mai sus. Eventual, se poate testa produsul, pentru a se urmări ceva efecte neplăcute, iar dacă totul este în regulă, poți începe administrarea lui. Discută și cu medicul tău, pentru a vedea dacă totul este în regulă.

Sfaturi pentru a slăbi mai ușor

Indiferent care este numărul kilogramelor pe care vrei să le dai jos, este important să fii pregătit/ă pentru acest lucru. Trebuie să alegi o metodă de a slăbi treptat, și nu alege acele diete care îți promit că te scapă rapid de kilograme. Îți poți da peste cap organismul, starea de sănătate poate să fie afectată, iar după ce ai terminat dieta, există riscul destul de mare să te îngrași rapid la loc, ba și cu un bonus nedorit.

De aceea, avem pentru tine câteva recomandări pentru a slăbi corect și sănătos.

Consultă un medic specialist

În cazul în care este vorba de mai mult de 10 kilograme în plus, atunci ar trebui să iei în calcul să vizitezi un medic specialist în probleme de nutriție. Acesta îți va recomanda probabil o serie de analize medicale, în urma cărora vei avea parte de o dietă personalizată, și care îți va face procesul de pierdere în greutate mult mai ușor.

Rezultatele ”peste noapte”, nu există!

Peste tot găsești informații despre diete spectaculoase, care te scapă rapid de kilogramele în plus, și deja începi să visezi cu ochii deschiși. Sfatul nostru: renunță să mai crezi în ele! Așa cum nu te-ai îngrășat în două săptămâni, nu vei reuși să dai jos kilogramele în plus în 10 zile. Mai bine mai încet, dar mai sigur și mai sănătos!

Atenție la dietele extreme!

Pentru a slăbi mai ușor, dietele extreme sunt total contraindicate. Corpul tău are nevoie de glucide și de proteine și de carbohidrați. Evident, în proporții diferite, dar dacă îți privezi organismul nu faci decât să dezechilibrezi organismul.

Cel mai sănătos lucru pe care îl poți face este să urmezi o dietă echilibrată, care îți poate deveni un stil alimentar permanent, și astfel organismul va avea parte de vitaminele și mineralele de care are nevoie.

Mese regulate

Pe cât posibil, încearcă să ai mese regulate, pentru că în acest fel nu vei mai fi tentat/ă să ciugulești mereu câte ceva. De asemenea, nu uita de ciorbe sau supe, care sunt nu doar o sursă bună de vitamine, minerale și fitonutrienți, dar pot reprezenta o masă completă. Ține doar de tine, așa că începe acum să faci o schimbare!

Nu uita de hidratare!

Multe persoane, atunci când vor să slăbească, uită cât de importantă este și hidratarea. Bea multă apă, ceaiuri neîndulcite, și renunță la sucuri, fie ele chiar și naturale. Nu doar că vei slăbi mai ușor, dar și pielea ta va fi mult mai strălucitoare și mai fermă!

Mișcare, mișcare!

Pentru a slăbi mai ușor, mișcarea este esențială! Nu este nevoie de ceva complicat, dar nici complet sedendar nu poți fi și să aștepți să scapi de kilogramele în plus. Începe prin a merge mai mult pe jos, iar cu timpul vei reuși să ai o condiție fizică mai bună pentru a începe și exerciții mai complicate! Succes!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *