BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Nu-ți priva organismul de beneficiile vitaminei C!

Beneficiile vitaminei C pentru organism au fost demonstrate prin numeroase studii medicale. Oricine știe că ajută la întărirea sistemului imunitar, dar de fapt beneficiile acesteia nu se rezumă strict la acestea. De aceea, medicii consideră vitamina C ca fiind una indispensabilă atunci când vine vorba despre prevenirea, tratarea și ameliorarea multor afecțiuni.

Surse naturale de vitamina C

Pentru a-i asigura organismului vitamina C atât de necesară, medicii recomandă ca oamenii să consume legume și fructe proaspete. Cu toate acestea, cantitatea de vitamina C conținută de acestea este diferită.

Cele mai bune surse naturale de vitamina C sunt sucul de portocale, sucul de grapefruit, kiwi, portocale, grapefruit, căpșuni, roșii, ardei gras nepreparat termic, broccoli gătit, cartofi, dar nu prăjiți ci preparați la cuptor, spanac negătit, papaya, ananas, pepene, conopidă, pătrunjel, zmeură, cătină, măceșe, mazăre, coacăze, afine.  

Nu neglija nici suplimentele naturale

Cu toate că vitamina C se regăsește din plin în natură, câteodată este nevoie de administrarea unor doze care nu pot fi obținute doar consumând fructe și legume zilnic. De asemenea, există anumite afecțiuni care ”cer” mai multă vitamina C pentru a putea vorbi despre vindecare.

Și atunci apare recomandarea să se apeleze la suplimente alimentare. Dar, cum rafturile farmaciilor sunt pline de astfel de produse, despre care primim asigurări că sunt cele mai bune, este și normal să nu știi spre care să îți îndrepți atenția. Din fericire, avem noi o sugestie pentru tine. Este vorba despre Vitamina C MAX, de la COS Laboratories, și care poate fi găsită chiar aici.

Beneficiile vitaminei C

Grație calităților sale antioxidante, vitamina C oferă un scut de protecție pentru sistemul imunitar și cel nervos și, în plus, susține buna funcționare a ligamentelor, a vaselor de sânge și a întregului sistem osos. Dar, să detaliem un pic despre beneficiile vitaminei C pentru organism.

Un sistem imunitar puternic

Organismul are nevoie de un sistem imunitar puternic pentru a face față cu succes diferitelor provocări la care este supus. De asemenea, multe afecțiuni ”atacă” sistemul imunitar, așa că acesta are nevoie de tot ajutorul pentru a-și întări capacitatea naturală de protecție. Aici intervine vitamina C, care nu trebuie să-ți lipsească atunci când vine vorba despre fortifierea sistemului imunitar.

Protejează organismul de infecțiile respiratorii

În sezonul rece, infecțiile căilor respiratorii sunt mult mai frecvente. De aceea, medicii recomandă ca în această perioadă să i se ofere organismului multă vitamina C, pentru a fi mai protejat împotriva acestora. Printre beneficiile vitaminei C se numără și faptul că previne infecțiile respiratorii, dar ajută și la reducerea simptomelor neplăcute asociate de regulă cu acestea.

Reduce riscul de boli cronice

Vitamina C este recunoscută ca fiind un foarte puternic antioxidant. De aceea, ea protejează organismul împotriva radicalilor liberi, care sunt asociați cu un risc mare de apariție a multora dintre afecțiunile cronice.

Scade hipertensiunea arterială

Din ce în ce mai multe persoane sunt diagnosticate cu afecțiuni cardiovasculare, chiar la vârste tinere. O problemă frecvent întâlnită se referă și la valorile mari ale tensiunii arteriale. Medicii cardiologi susțin că înainte de a se apela la medicamente anti hipertensive, pacienții să apeleze și la suplimentele pe bază de vitamina C.

Au fost realizate mai multe studii care au demonstrat că vitamina C contribuie la scăderea nivelurilor mari ale tensiunii arteriale, precum și a presiunii sistolice a sângelui.

Protecție împotriva afecțiunilor cardiovasculare

Afecțiunile cardiovasculare sunt de regulă însoțite și de alte neplăceri. Printre acestea se află valori mari ale tensiunii arteriale, nivel ridicat de colesterol ”rău”, valori mari ale trigliceridelor.

Vitamina C se dovedește un aliat de nădejde atunci când vine vorba despre ținerea sub control a acestor neplăceri, prin reducerea lor, ceea ce duce automat și la scăderea riscului de apariție a afecțiunilor cardiovasculare.

Reduce nivelul de acid uric din sânge

Bolnavii de gută știu că atacurile apar în momentul în care nivelul de acid uric din sânge este unul ridicat. Din fericire, printre beneficiile vitaminei C pentru organism se numără și faptul că reduce nivelul acestuia, prin urmare atacurile de gută sunt prevenite.

O piele frumoasă, cu vitamina C

Ce femeie nu își dorește o piele frumoasă și sănătoasă, una pe care să nu se regăsească semne ale îmbătrânirii, iar cicatricile inestetice provocate de acnee sau alte afecțiuni să nu fie prezente? De aceea urmașele Evei sunt dispuse să cheltuiască sume mari pentru a achiziționa produse de îngrijire care să le asigure că nu se vor confrunta cu aceste neplăceri.

Nu este nevoie însă de sume uriașe investite în astfel de produse, ci doar să se țină cont că soluția este la îndemâna oricui, la un preț aproape ridicol. Este vorba despre vitamina C, care stimulează producția de colagen, responsabil printre altele, de o piele frumoasă, ”ca de bebeluș”.

O memorie de… elefant

Beneficiile vitamina C pentru organism  nu se opresc însă aici. S-a demonstrat științific că aceasta ajută la creșterea capacității de memorare, dar mai și protejează și împotriva stresului oxidativ de la nivelul creierului și coloanei vertebrale, scăzând semnificativ și riscul de apariție a demenței.

O vedere mai bună

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, ai observat și tu că nu mai ai acea claritate a vederii. Este vorba de fapt despre o degenerare maculară, asociată cu scăderea acuității vizuale. Aceasta ar putea fi ținută sub control dacă s-ar administra suplimente pe bază de vitamina C, care încetinesc progresia degenerării maculare.

Te scapă de kilogramele în plus

Kilogramele în plus sunt o problemă, și nu ne referim aici la partea estetică. Mai multe afecțiuni sunt cauzate și chiar agravate de obezitate, așa că de multe ori scăderea în greutate nu este un moft, ci o necesitate.

Este destul de greu să urmezi un regim alimentar, și de aceea simți că ai nevoie de o mână de ajutor, care să te facă să scapi mai ușor de kilogramele în plus. Vitamina C se dovedește și de această dată de ajutor, deoarece contribuie la arderea mai rapidă a grăsimilor și ajută la acumularea de masă musculară.

Profită de beneficiile vitaminei C!

Profită și tu de beneficiile vitaminei C pentru organism, și începe să te simți cu adevărat bine! Este nevoie doar de un mic imbold pentru ca organismul tău să funcționeze la capacitate maximă, așa că ai grijă să îi oferi ceea ce are nevoie: vitamina C!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *