BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate, Sport

Recapătă-ți vitalitatea organismului în mod natural

Simți că nu mai ai pic de energie? Te simți mereu obosit/ă? Nu te odihnești suficient? Sunt semne că vitalitatea organismului tău are de suferit, așa că începe chiar acum să iei unele măsuri pentru a-ți recăpăta tonusul de odinioară.

Nu neglija vitalitatea organismului

Vitalitatea organismului depinde de foarte mulți factori, printre care se află și consumul de nutrienți esențiali, care nu pot fi sintetizați de organismul uman. De aceea se recomandă să se apeleze la alimente sau la suplimentele nutritive, menite să ofere organismului acele substanțe care îl pot ajuta să se repună pe picioare.

Un ajutor pentru tine

Există numeroase suplimente alimentare care conțin vitamine, săruri minerale sau alte substanțe cu efect nutrițional sau fiziologic de care organismul are nevoie, așa că alegerea celui mai bun este destul de dificilă. Din fericire, am găsit aici exact ceea ce organismul tău să-și recapete energia de care are nevoie. Este un supliment alimentar concentrat lichid de la Equilibra cu miere, lăptișor de matcă, vitamina B5 și vitamina B6, o formulă specială care contribuie la vitalitatea organismului, reglează metabolismul energetic, reduce oboseala.

Lăptișorul de matcă, sursa ta de energie

Beneficiile pentru sănătate ale lăptișorului de matcă sunt numeroase, iar printre acestea se află și faptul că îi oferă organismului energia de care are nevoie. Acest lucru este posibil și deoarece în compoziția lui se regăsesc fructoza și glucoza, care ssunt folosite de celule pentru a produce energie. În acest fel, vitalitatea organismului tău va fi la cote maxime.

Mai multă rezistență, mai puțină oboseală

Atunci când este administrat cu regularitate, lăptișorul de matcă îi oferă organismului mai multă rezistență, și vei observa că și oboseala se instalează mai greu ca înainte. De fapt, efectele lui sunt destul de rapide, chiar din prima săptămână de consum starea de oboseală accentuată începe să dispară. Chiar și în cazul în care te afli într-o stare de epuizare fizică și intelectuală, efectul este garantat.

Elixirul tinereții

Nu degeaba lăptișorul de matcă mai este cunoscut și sub denumirea de ”elixirul tinereții”. Este un aliment viu, care te ajută la buna funcționare cerebrală, crește capacitatea de concentrare și performanțele intelectuale. În plus, întărește sistemul imunitar slăbit, dar ajută și la întârzierea apariției semnelor de îmbătrânire.

Renunță la cafea, consumă lăptișor de matcă

Dacă și tu ești genul care apelează la cafea sau la alte energizante pentru a te simți mai în formă, avem o veste pentru tine. Poți renunța la toate acestea dacă alegi să consumi lăptișor de matcă. Acesta va îndepărta toate stările de oboseală și slăbiciune, contribuind la vitalitatea organismului și îți redă energia de care ai nevoie pentru a îndeplini toate sarcinile.

Mierea, darul albinelor pentru tine

Toată lumea știe cât de importantă este mierea, acest dar al albinelor, pentru starea de bine a organismului. Printre altele, ea poate fi folosită cu succes pentru a-ți recăpăta vitalitatea organismului, fiind o bună și naturală sursă de energie.

Plină de vitamine și minerale, mierea este excelentă pentru a scăpa de starea de oboseală, dar mai ales în perioadele de efort intens, fizic sau psihic.

Vitamina B5 transformă grăsimile în energie

Dacă vitalitatea organismului are de suferit, un mare ajutor vine și de la vitamina B5, cea care contribuie la grăsimilor, carbohidraților și proteinelor în energie. De asemenea, vitamina B5 este utilizată ca supliment pentru reducerea nivelului de colesterol şi unele studii medicale au scos în evidență faptul că este benefică în ameliorarea simptomelor diabetului zaharat.

Vitamina B6

Vitamina B6 este cea care influențează starea de spirit, pofta de mâncare, somnul și procesele cognitive. Organismul uman are nevoie de această vitamină pentru a lupta împotriva infecțiilor, de a transforma alimentele în energie, iar cu ajutorul ei sângele poate transporta oxigenul în tot corpul.

Recomandări pentru a-ți recăpata vitalitatea organismului

În afară de apelarea la suplimente pentru a-ți recăpata vitalitatea organismului, există și unele trucuri care te ajută. Specialiștii susțin că este nevoie doar de câteva schimbări, iar tu trebuie să îți ajuți organismul pentru a face față cu brio provocărilor la care este supus.

Echilibrare hormonala cu DHEA

Un masaj bun te pune pe picioare

După o zi obositoare petrecută la serviciu cu toții ne dorim câteva clipe de relaxare, în care să scăpăm de tensiunea nervoasă acumulată, ca să nu mai vorbim de oboseala care ne-a acaparat organismul. O soluție potrivită ar fi apelarea la unele ședințe de masaj, care vor face minuni cu starea ta de bine. Poți folosi uleiuri de masaj îmbunătățite cu anumite uleiuri esențiale, care te vor ajuta să îți recapeți vitalitatea organismului, iar eliminarea toxinelor va fi mult mai ușoară.

Exerciții de respirație

Atunci când simți că nu mai poți face față stresului fizic/psihic, oprește-te pentru câteva secunde din activitate și… respiră. Inspiră adânc, reţine pentru câteva secunde respiraţia, după care expiră profund. Repetă de câteva ori și vei simți cum vezi lucrurile mai clar și problemele se rezolvă mai ușor.

Alimente pentru vitalitatea organismului

Pentru a-i reda organismului vitalitatea și energia necesară, poți consuma anumite alimente. Orez brun, paste din grâu dur, quinoa, cuşcuş, ovăz sunt printre cele indicate. De asemenea, fructele sunt de pare ajutor, și alege-le pe cele bogate în vitamina C.

Odihnește-te suficient

În cazul în care nu te odihnești suficient, este și normal ca vitalitatea organismului să aibă de suferit. Încearcă să nu mai neglijezi acest aspect și să dormi măcar opt ore pe noapte. De asemenea, chiar dacă nu crezi, să știi că și ora de culcare are o mare importanță. Specialiștii sunt de părere că organismul, pentru o refacere completă, are nevoie ca ora de culcare să fie înainte de ora 23.00.

Spune NU sedentarismului

Câteva exerciții fizice practicate zilnic te vor ajuta să te pui mai repede pe picioare. Exercițiile cardio sau aerobicul sunt cele mai recomandate în acest caz, iar dacă îți este imposibil, atunci alege să mergi mai mult pe jos. Poate că la început vei simți că energia ta a scăzut și mai mult, dar vei observa în scurt timp că de fapt lucrurile stau exact invers.

Începe să faci o schimbare!

Dacă vitalitatea organismului tău are de suferit, atunci este timpul să faci o schimbare. Schimbă-ți stilul alimentar, odihnește-te, fă sport, nu uita de administrarea de suplimente nutritive naturale, și vei observa diferența!

Tu cum faci față provocărilor? Așteptăm răspunsurile tale în secțiunea de comentarii.



Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *