BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Profită și tu de beneficiile sucului de Aloe Vera!

Beneficiile sucului de Aloe Vera pentru organism sunt numeroase. Poate fi folosit pentru reglarea metabolismului, întărirea sistemului imunitar, facilitarea digestiei, și numeroase alte neplăceri, iar efectul lui este garantat. De altfel, numeroase studii medicale au demonstrat că sucul de Aloe Vera reprezintă un aliat de nădejde atunci când ai în vedere starea de bine a organismului.

Beneficiile sucului de Aloe Vera pentru organism

Sunt nenumărate beneficiile sucului de Aloe Vera pentru organism, iar acestea sunt date de conținutul bogat în vitaminele A, C și B, la care se adaugă minerale, tanini, uleiuri, acizi grași (oleic și linoleic) și aminoacizi. Altfel spus, conține exact acele substanțe de care organismul are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie. Cele mai importante acțiuni ale sucului de Aloe Vera sunt:

  •     Contribuie semnificativ la regenerarea celulelor pielii
  •     Facilitează procesul de sugestie
  •     Este un detoxifiant puternic
  •     Stimulează regenerarea țesuturilor intestinale
  •     Te ajută să lupți împotriva virușilor, bacteriilor și ciupercilor
  •     Previne semnele îmbătrânirii premature
  •     Are un efect analgezic, putând ameliora durerea
  •     Întărește sistemul imunitar.

Un produs cât o întreagă farmacie

Dacă vrei să ai parte și tu de beneficiile sucului de Aloe Vera, atunci alege un produs de o înaltă calitate. Nu te mulțumi cu surogate sau cu produse de o calitate îndoielnică. Un produs care îndeplinește cele mai înalte standarde este și Aloe SY de la Syrio, suc pur de Aloe Vera 99, 55%, supliment alimentar pur, nediluat, obținut din partea internă a frunzelor de Aloe Barbadensis Miller, prin prelucrare manuală, la rece și care poate fi găsit chiar aici.

Efect puternic detoxifiant

Mai multe studii în domeniul medical au demonstrat că sucul de Aloe Vera are un puternic efect detoxifiant. Cu ajutorul lui, organismul este ”curățat” mai bine de toate acele toxine acumulate, iar eliminarea lor este mult mai ușoară.

Întărește inima

Statisticile au scos în evidență că afecțiunile sistemului cardio-circulator sunt printre cele mai frecvente. Așa că dacă îți dorești o inimă sănătoasă, un nivel scăzut al colesterolului ”rău” și valori scăzute ale trigliceridelor, sucul pur de Aloe Vera pur nu trebuie să îți lipsească. Totodată, acesta contribuie și la scăderea hipertensiunii arteriale.

Leac împotrica cancerului?!

Deși încă nu se poate vorbi de o certitudine în acest caz, se pare că sucul pur de Aloe Vera pur ar putea fi o metodă prin care dezvoltarea celulelor canceroase ar putea fi stopată. De asemenea, ar putea fi posibilă chiar și prevenirea formării lor. Ce-i drept, încă se mai studiază și se mai fac teste, dar rezultatele sunt îmbucurătoare, fapt ce i-a determinat pe cei de la International Immunopharmacology să publice un studiu pe această temă.

Un sistem imunitar puternic

Nu este nevoie să detaliem despre importanța unui sistem imunitar puternic. De aceea, avem nevoie de tot ajutorul oferit de natură pentru a-l menține la cote înalte. Din fericire, sucul pur de Aloe Vera este un ajutor de nădejde în acest caz. Grație conținutului său, plin de vitamina și de minerale, întărirea sistemului imunitar se numără cu succes printre beneficiile sucului de Aloe Vera pentru organism.

Te ajută să slăbești

Indiferent care sunt motivele pentru care îți dorești să mai scapi de câteva dintre kilogramele în plus, sucul pur de Aloe Vera te ajută să accelerezi acest proces. El contribuie la reducerea țesutului adipos și inhibă senzația de foame, ceea ce te ajută atunci când vrei să slăbești. Vei remarca faptul că niciodată nu ți-a fost mai ușor ca acum să scapi de nesuferitele kilograme în plus care păreau că au pus stăpânire pe corpul tău.

Reduce sensibilitatea dentară

Multe persoane se plâng că suferă de sensibilitate dentară, precum și gingii inflamate. Cum sucul de Aloe Vera pus este recunoscut pentru faptul că este un bun dezinfectant și are și proprietăți antiinflamatoare, acesta poate fi folosit cu succes pentru a trata gingivita și supărătoarele dureri de dinți.

Excelent pentru problemele digestive

Printre beneficiile sucului de Aloe Vera se află și faptul că ajută la înmulțirea bacteriilor bune din intestin, ceea ce înseamnă că persoanele care suferă de unele probleme digestive îl pot folosi pentru a le ameliora neplăcerile.

Hidratează organismul

Din păcate, lipsa unei hidratări corespunzătoare se numără printre cauzele care pot face ca organismul să nu funcționeze tocmai bine. Aici intervine și sucul pur de Aloe Vera, ale cărui proprietăți hidratante au fost demonstrate prin numeroase cercetări. Această proprietate a sucului de Aloe Vera este foarte apreciată în special atunci când ești o persoană activă, care face regulat exerciții fizice. Sucul de aloe vera reprezintă o alternativă excelentă la apa de nucă de cocos atunci când renunți la sedentarism și decizi să faci mai multă mișcare, pentru a-ți ține organismul hidratat și sănătos.

Reglează tranzitul intestinal

Indiferent care sunt motivele care stau la baza problemelor tale cu reglarea tranzitului intestinal, dacă incluzi în regimul tău alimentar și suc pur de Aloe Vera, atunci cu siguranță constipația nu îți va mai crea neplăceri. Grație proprietăților sale hidratante, sucul de de Aloe Vera îi permite intestinului să stimuleze peristaltismul, ceea ce duce la reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, și menținerea echilibrului florei intestinale se regăsește printre beneficiile sucului de Aloe Vera.

”Bombă” de vitamine și minerale

Sucul pur de Aloe Vera reprezintă o adevărată ”bombă” de vitamine și minerale pentru organism. Acidul folic, vitaminele B, C și E, la care se adaugă și cantități mici de crom, cupru, seleniu, magneziu, potasiu, mangan și zinc intră în compoziția acestuia. De asemenea, sucul pur de Aloe Vera reprezintă una dintre sursele rare vegetale de vitamina B12, care este excelentă pentru vegani sau vegetarieni.

Prin urmare, dacă vrei să îi oferi organismului tău acei nutrienți de care are nevoie pentru a funcționa cu ” motoarele” la capacitate maximă, nu neglija sucul pur de Aloe Vera.

Precauţii şi contraindicaţii

În general, sucul de Aloe Vera este bine tolerat de organism și nu are efecte adverse. Cu toate acestea, există anumite situații în care administrarea lui se recomandă să fie făcută cu prudență, sau chiar se impune să nu fie consumat.

Astfel, Aloe vera este contraindicată în cazul copiilor mici, femeilor însărcinate sau care alăptează (poate provoca malformaţii copilului sau chiar avort spontan), persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice sau ale rinichiului.

În cazul în care este administrată pe o perioadă mai lungă, există posibilitatea să apară unele crize de colită.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,00 din 5)



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *