BioElemente în presă, Sănătate

Scapă ușor de problemele cu prostata!

Problemele cu prostata sunt printre cele mai mari neplăceri cu care se pot confrunta bărbații. Din nefericire, în cazuri grave, pentru a fi rezolvate se recomandă intervenția chirurgicală, una deloc ușoară, și care ar putea fi evitată foarte ușor, dacă ar fi respectate niște simple recomandări. Dar, până atunci, hai să vedem ce înseamnă exact, prostata.

Prostata, esențială pentru sănătatea bărbaților

Glanda prostatică, aflată între vezică și colon, este esențială pentru sănătatea bărbaților. Principala sa funcție este de a secreta un fluid alcalin curat, care ajută la transportul spermei în timpul ejaculării. Din nefericire, există riscul, deloc neglijabil, de a dezvolta infecții, iar de aici rezultă o afecțiune care se numește prostatită. Dacă problemele cu prostata avansează și aceasta este lărgită, atunci avem de a face cu hiperplazie prostatică benignă. Cancerul de prostată se diagnostichează în momentul în care în glanda prostatică sunt descoperite celule canceroase.

Problemele cu prostata nu trebuie neglijate

Problemele cu prostata nu sunt ușoare și nu trebuie neglijate! De multe ori, din varii motive, bacteriile pot invada prostata și duc la declanșarea unei infecții ale cărei manifestări nu sunt chiar ușor de suportat. Micțiuni dificile, senzație de arsură și chiar probleme în a goli vezica urinară sunt doar câteva dintre ele. Tratamentul constă de regulă din antibiotice administrate pe o perioadă de doua două până la opt săptămâni, în funcție de severitate.

Ajută-ți prostata să funcționeze corect!

Pentru a preveni aceste neplăceri, se recomandă, printre altele, și administrarea de suplimente alimentare. Am căutat și noi un astfel de produs și l-am găsit aici. Este vorba despre Top Prostată, un supliment de la Equilibra pentru susținerea funcționării optime a prostatei. Este o formulă complexă, cu extract de palmier pitic, merișoare, ulei din semințe de dovleac, zinc, care te ajută să îți menții sănătoasă această zonă.

Un stil de viață sănătos este benefic

Atunci când vine vorba de problemele cu prostata, un stil de viață sănătos trebuie să devină o obișnuință. În primul rând, regimul alimentar trebuie schimbat, pentru că acum se vor consuma mai mult cereale integrale, fructe și legume organice. Se asemenea, se recomandă renunțarea la fumat, cofeină sau alcool. Medicul poate recomanda și unele suplimente, precum Top Prostata, care pot reprezenta acel ajutor de care ai nevoie pentru a trece cu bine peste aceste neplăceri.

Intervenția chirugicală, uneori necesară

Din păcate, în unele cazuri se ajunge și la intervenția chirurgicală. Este una destul de dificilă, iar în urma ei pot apărea și unele efecte secundare neplăcute, gen incontinență urinară, impotență permanentă și disfuncție erectilă.

Alimentele de evitat

În cazuri grave, se ajunge chiar și la afecțiuni complicate, cum este și cancerul de prostată. De aceea, pentru a se evita acest lucru, se recomandă respectarea cu strictețe a recomandărilor medicului, administrarea de suplimente alimentare naturale care ajută la buna funcționare a prostatei, și chiar renunțarea la anumite alimente, considerate a fi un factor de risc în acest caz. Un astfel de exemplu sunt și produsele lactate, care ar fi mai bine să fie evitate și înlocuite cu lapte de migdale sau de ovăz. De asemenea, grăsimile saturate, cum sunt cele din unt, smântână, lapte nedegresat, brânză, untură și carnea prelucrată, cum ar fi cârnații și salamul, mezelurile în general, ar fi bine să fie evitate.

Remedii din natură pentru problemele prostatei

Din fericire, salvarea vine și de această dată tot de la natură, care oferă o mulțime de ingrediente care te ajută în lupta ta cu problemele prostatei. Le poți folosi ca atare sau poți apela la un supliment care le conține pe toate, pentru a fi sigur că ai parte numai de ce este mai bun, și te bucuri de efectele lor binefăcătoare.

Ulei din semințe de dovleac

Afecțiunile prostatei sunt mai frecvente decât ai putea crede la prima vedere, așa că mai bine nu trata totul cu deja celebra replică ”mie nu mi se poate întâmpla”. Primele simptome cu care acestea se manifestă și care te fac să te adresezi medicului specialist sunt nevoia de a urina mai des ca înainte, durere şi senzație de usturime în momentul micţiunii, asociate uneori cu frisoane şi febră, greţuri sau vărsături. Bacteriile responsabile de îmbolnăvire sunt, de multe ori, rezistente la tratamentul clasic cu antibiotice, iar acesta este principalul motiv pentru cei care suferă din cauza acestor neplăceri își găsesc alinarea în tratamentele naturiste. Unul dintre cele mai eficiente în acest caz este și uleiul din semințe de dovleac.  

Reface elasticitatea prostatei

Plin de vitamina E, uleiul din semințe de dovleac este recunoscut pentru faptul că ajută la refacerea elasticității prostatei. De fapt, eficiența sa este dovedită în ceea ce privește bună funcţionare a rinichilor atât la femei, cât şi la bărbaţi, are un efect pozitiv asupra vezicii urinare iritate şi ameliorează incontinenţa urinară. Nu există contraindicații în administrarea lui, și el poate însoți tratamentul clasic prescris de medicul curant.  

Extract uscat din frunze de palmier pitic

Eficiența palmierului pitic în ceea ce privește ameliorarea simptomelor neplăcute cu care se manifestă problemele cu prostata au fost demonstrate încă din anii 1800, când medicii de atunci îi foloseau fructele pentru acest lucru. S-a observat că palmierul pitic poate reduce simptomele creșterii volumului prostatei, respectiv urinările frecvente, durerile care apar de multe ori în timpul micțiunii, senzație bruscă de a urina și incapacitatea de urinare. Totodată, această plantă poate reduce frecvența urinărilor în timpul nopții, atât de neplăcute, precum și de a crește volumul de urină eliminată zilnic și a de a stimula golirea completă a vezicii urinare.

Merișoare pentru infecții urinare

Unul dintre cele mai bune tratamente pentru infecțiile urinare, inclusiv cele întâlnite în rândul copiilor, sunt merișoarele. De exemplu, este nevoie doar de un singur pahar de suc de merișoare consumat zilnic pentru ca persoanele care suferă de infecții urinare recurente să nu se mai confrunte cu acele simptome neplăcute. Netratate, infecțiile urinare pot cauza și accentua, în cazul bărbaților, problemele cu prostata, așa că nu neglija efectele binefăcătoare ale merișoarelor.

Zincul ajută la buna funcționare a prostatei

Atunci când vine vorba despre buna funcționare a prostatei, zincul nu trebuie să îți lipsească. De fapt, în cazul în care zincul nu se regăsește într-o cantitate optimă în organism, pot apărea problemele cu prostata sau cele legate de reproducere. Prostată mărită, prostatită, cancer de prostată, probleme de infertilitate şi probleme legate de hormoni, precum testosteron scăzut sunt doar câteva dintre ele, de aceea de multe ori se recomandă să se apeleze la suplimente, pentru a se remedia această carență.

Atenție sporită la problemele prostatei!

Chiar dacă mulți bărbați consideră problemele cu prostata un subiect delicat, și din acest motiv amână până când este prea târziu apelarea la un medic specialist, tu nu trebuie să procedezi așa. Este mai ușor să previi decât să tratezi, așa că începe chiar acum să ai grijă de sănătatea prostatei tale!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *