Nutriție, Sănătate

Circulația sângelui îmbunătățită, un vis devenit realitate!

După cum bine știm, sistemul circulator este responsabil cu pomparea sângelui încărcat cu oxigen și nutrienți îtot organismul, iar atunci când viteza sângelui este încetinită, apar primele semne ale unei circulații proaste. Ce se întâmplă când circulația sângelui nu se realizează în parametri normali?  

Ei bine, fluxul redus al sângelui cauzează simptomele unei circulații deficitare, asta însemnând că celulele nu primesc oxigenul de care au nevoie. Din păcate, acest lucru poate afecta întreg corpul, inclusiv creierul, inima, ficatul, rinichii și membrele.  

Mai mult decât atât, poate fi un factor însemnat care contribuie la apariția unor probleme de sănătate, precum oboseala, amețelile, pierderea părului, piele uscată, edem, dureri de cap, crampe musculare și chiar bătăi neregulate ale inimii. 

Indiferent de cauza acestei probleme des întâlnite, noi îți venim în ajutor cu informații utile despre componentele active ce se fac răspunzătoare de circulația sângelui îmbunătățită, care ACUM este un vis devenit realitate pentru tine și cei dragi! 

Vitamina C

Nu este nevoie să apelezi la doze mari de vitamina C pentru a avea parte de o dilatare mai ușoară a vaselor de sânge. Tocmai de aceea, consumul ei se recomandă de către specialiști în special persoanelor care suferă de anumite afecțiuni cardiovasculare, precum: insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, dar și angină pectorală.  

Prin urmare, dacă știi că suferi de una dintre acestea, atunci poate ar trebui să consumi mai multă vitamina C. Aceasta contribuie la formarea normală a colagenului, a sistemului osos, a ligamentelor, a pielii, a dinților, iar circulația sângelui este îmbunătățită

Zincul

Nu este necunoscută ideea conform căreia zincul reprezintă un element având un rol extrem de important în cadrul organismului nostru, iar în lipsa lui, pot să apară anumite dezechilibre ce duc la declanșarea mai multor afecțiuni, printre care și circulația deficitară a sângelui. 

Deopotrivă, zincul ajută la stimularea sistemului imunitarasigură funcțiile vitale ale corpului (coagularea sângelui, digestia alimentelor, menținerea unui nivel optim de zahăr în sânge) și, nu în ultimul rând, se face responsabil de circulația sângelui îmbunătățită

Vitamina D3 

Dat fiind faptul că vitamina D3 este esențială în prevenția afecțiunilor și în menținerea stării de sănătate la cote maxime, în ultimii ani, s-a vorbit foarte mult despre importanța acesteia – mulți cercetători și medici au denumit-o „vitamina minune”. 

Pe aceasta o regăsim la nivelul tuturor țesuturilor și organelor, în circulația sanguină, precum și în celulele sistemului imunitar. De asemenea, vitamina D facilitează activarea celulelor T, care sunt responsabile de protejarea organismului împotriva virusurilor sau bacteriilor ce astrag după sine apariția infecțiilor respiratorii sau a răcelilor în anotimpul rece și garantează circulația sângelui îmbunătățită.  

Părerea medicilor potrivit căreia vitamina C ne poate ajuta să scurtăm durata unei răceli este deja un lucru cunoscut de multă lume, însă faptul că zincul este esențial în lupta cu răcelile și ne întărește sistemul imunitar este un lucru mai puțin cunoscut. Cât despre vitaminei D3, principalul rol al acesteia în organismul nostru este de a menține un nivel normal al calciului și fosforului în sânge, contribuind astfel la menținerea sănătății sistemului osos. Cel mai important aspect însă, este efectul redat de combinația acestora, și anume circulația sângelui îmbunătățită considerabil. 

Te confrunți și tu cu afecțiuni asociate circulației sângelui deficitare? Dacă da, povestește-ne într-un comentariu cum anume reușești să gestionezi această situație! 



Ți-a plăcut acest articol?
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 4,67 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *