BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Cum să ai grijă de sănătatea dinților tăi

Sănătatea dinților este încă un subiect sensibil în România, iar la capitolul igienă orală suntem cam pe ultimele poziții ale clasamentului în Europa.

O igienă orală corectă = o stare bună de sănătate

Majoritatea românilor trec foarte rar pragul medicului stomatolog. Din teama față de intervențiile la care ar putea fi supuși, prețurile destul de mari, sau alte motive care țin de fiecare în parte. De fapt, cei mai mulți dintre români apelează la dentist doar atunci când nu mai pot suporta durerea de dinți, sau când problema dentară este mai mult decât evidentă.

Total greșit, susțin specialiștii în medicină dentară, deoarece în momentul în care ai grijă așa cum trebuie de sănătatea dinților tăi, înseamnă că și starea ta de sănătate va fi una bună.

Românii nu prea se spală pe dinți

Un studiu privind igiena orală a românilor a scos în evidență că aceștia stau destul de prost la acest capitol. Nu doar că nu merg la medicul stomatolog, dar nici nu prea se spală pe dinți. Astfel, de regulă românii consumă puțin mai mult de un tub de pastă de dinți pe an, ceea ce, trebuie să recunoaștem, este extrem de puțin.

Sănătatea dinților te scapă de multe probleme

Din păcate, mulți dintre noi nu conștientizează cât de importantă este o igienă orală corectă. Dacă este tratată cu superficialitate, în timp se poate ajuge la probleme destul de serioase. În această categorie intră afecțiuni ale gingiilor, abcese și infecții, afecțiuni ale sistemului osos, boli cardiace etc.

În afară de îngrijirea danturii acasă, se recomandă și prezența periodică la cabinetul medical, pentru un control de specialitate, pentru că astfel se pot preveni multe dintre aceste probleme și complicații.

Ingrediente din natură, pentru sănătatea dinților

Există numeroase plante care contribuie la sănătatea dinților și la o igienă orală corectă. Atunci când combinate, atunci poți fi sigur că ai parte de cea mai bună îngrijire, iar problemele sunt ținute la distanță.

Aloe Vera

Lista beneficiilor pe care Aloe Vera le aduce organismului este atât de lungă, încât putem afirma că aproape nu există afecțiune unde această plantă miraculoasă să nu ofere o soluție. Afirmația este adevărată și în ceea ce privește sănătatea dinților.

Probabil că ai observat că Aloe Vera este tot mai des folosită în ultima vreme ca ingredient de bază în gelul de dinți. Dacă te-ai întrebat care este motivul, îți spunem că Aloe are un rol important în curățarea dinților și în calmarea gingiilor inflamate, iar apariția cariilor este ținută sub control tot cu ajutorul ei.

Echinaceea

Una dintre cele mai întâlnite probleme stomatologice se referă la sensibilitatea dentară. Probabil că și tu ai simțit așa ceva, când ai mușcat cu poftă dintr-o înghețată sau ai vrut să savurezi o ceașcă de cafea fierbinte.

Sensibilitatea dentară are drept principală cauză subțierea smalțului care acoperă dentina, ceea ce înseamnă că gradul de protecție este mult mai redus. De asemenea, gingiile se pot retrage, iar dentina de la suprafața rădăcinii este expusă. În fine, sensibilitatea dentară mai poate fi favorizată de anumite proceduri gen albirea dinților, curățarea dentara profesională, purtarea aparatului dentar.

Indiferent de ce a cauzat sensibilitatea dentară, echinaceea este soluția. Tinctura de rădăcină de echinaceea poate amorți locul dureros, diminuând semnificativ sensibilitatea dentară. Totodată, celelalte beneficii cunoscute ale echinaceei, acționează și aici.

Ulei de arbore de ceai

Se știe că uleiul de arbore de ceai poate ucide bacteriile în timp ce calmează pielea inflamată. De aceea, medicii stomatologi sunt de părere că ar trebui să nu lipsească de pe lista de ingrediente a unei ape de gură sau paste de dinți.

De asemenea, au mai fost realizate unele cercetări privind utilizarea acestuia, și s-a observat că ajută la reducerea sângerării gingiilor și a cariilor dentare. Dr. Kate Hammer de la Australian Tea Tree Oil Industry Association a efectuat mai multe studii și a observat că uleiul de arbore de ceai elimină cu succes multe bacterii orale responsabile de cariile dentare.

În afară de acestea, acest ulei se recomandă să fie folosit în special de persoanele care sunt mai predispuse la a dezvolta infecții orale fungice sau bacteriene.

Ingrediente de înaltă calitate, într-un singur produs

În cazul în care suferi de sensibilitate dentară, este clar că sănătatea dinților tăi are de suferit, și de aceea se recomandă o îngrijire mai atentă și mai delicată. Aloe gel pentru dinți cu triplă acțiune de la Equilibra este o formulă de pastă de dinți care a fost creată de specialiștii brandului italian cu renume mondial special pentru curățarea blândă și reducerea durerii dentare la diverși iritanți alimentari.

Spre deosebire de alte produse de același gen existente pe piață, compoziția acesteia constă numai din ingrediente naturale de înaltă calitate. Sucul de aloe vera în proporție de 30%, în combinație cu escina, extractul de echinacea și uleiul de arbore de ceai, oferă un efect antiinflamator și antiseptic puternic. În plus, grație mentolului conținut, nu vei avea probleme cu halena, iar respirația va fi proaspătă un timp îndelungat.

Ca urmare a utilizării regulate a pastei, sensibilitatea dinților va fi redusă semnificativ. Produsul previne formarea tartrului și cariilor, dar și a altor boli gingivale, și poate fi găsit chiar aici.

Cum să ai un zâmbet sănătos

Un zâmbet frumos și sănătos, precum cel din reviste sau al vedetelor preferate nu este chiar atât de greu de obținut. Trebuie doar să se aibă în vedere respectarea măsurilor profilactice și să nu neglijezi vizitele la medicul stomatolog.

Sănătatea dinților depinde de fiecare dintre noi, de felul în care înțelegem să respectăm recomandările medicului dentist cu privire la procedurile simple de igienă dentară, atât acasă, cât și în cadrul ședințelor periodice de igienizare profesională, care ar trebui să aibă loc măcar o dată la 6 luni.

Periază dinții regulat

Cu siguranță cea mai importantă regulă care trebuie respectată atunci când se are în vedere sănătatea orală se referă la periajul dinților, care trebuie să aibă loc zilnic, de cel puțin două ori. Nu doar că dinții vor fi mai albi și respirația mai proaspătă, dar se previne și acumularea tartrului sau apariția cariilor.

Periajul de seară este cea mai importantă sesiune de igienizare personală zilnică. Medicii dentiști susțin că omiterea demersului într-o singură seară poate afecta rezultatele obținute chiar și prin igienizarea profesională până în acel moment.

Tu cum îți îngrijești dinții? Ești genul care acordă importanța cuvenită igienei orale sau mergi pe principiul ”merge și așa”?

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot mai jos!
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *