Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Remodelarea siluetei cu crom și chitosan

Remodelarea siluetei cu crom și chitosan este una din cele mai frecvente metode folosite de medicii specialiști. S-a raportat că suplimentarea cu crom și chitosan este responsabilă pentru reglarea metabolismului glucidelor și lipidelor(1), astfel ne putem bucura de silueta mult dorită.(1)

Celulita este rezultatul țesutului gras de sub piele, care apare frecvent în regiunea coapsei. Se formează atunci când țesutul gras împinge în țesutul conjunctiv oferind pielii aspectul de „coajă de portocală”.

Se estimează că mai mult de 85% din toate femeile cu vârste de peste 21 ani sunt predispuse la apariția celulitei.

Celulita se poate dezvolta pe coapse, deoarece zona are în mod natural mai mult țesut gras. Alți factori de risc pentru dezvoltarea celulitei sunt:

  • vârstă
  • estrogen
  • istorie de familie
  • inflamația țesuturilor
  • creșterea țesutului gras cauzat de creșterea în greutate
  • pierderea colagenului
  • circulație slabă (o problemă frecventă la nivelul picioarelor)
  • drenaj limfatic slab
  • subțierea epidermei (stratul exterior al pielii)

Celulita este rezultatul unui metabolism leneș, dar și predispozitia genetica, dereglarile hormonale, dieta, sedentarismul, odihna insuficienta sau alimentatia inadecvata.

Metabolismul este procesul prin care corpul tău transformă ceea ce mănânci și bei, în energie. În timpul acestui proces biochimic complex, caloriile din alimente și băuturi sunt combinate cu oxigen, pentru a elibera energia de care corpul are nevoie pentru a funcționa.

În momentul în care metabolismul nu mai asimilează corespunzător caloriile din alimente, iar acestea nu mai sunt transformate în energie, apar depunerile de grasime. Pentru a avea grijă de metabolismul și silueta ta, ți-am pregătit formula echilibrată de mai jos.

Cromul

Cromul este de interes general, datorită posibilității de uz al acestuia în diferite probleme de sănătate. Cele mai active cercetari au arătat beneficiile cromului în suplimentele alimentare pentru reglarea metabolismului, scăderea lipidelor din sânge și remodelarea siluetei.

Deficitul de crom afectează capacitatea organismului de a folosi glucoză pentru a-și satisface nevoile de energie și crește necesarul de insulină. Prin urmare, s-a sugerat că suplimentele de crom pot ajuta la combaterea diabetului de tip 2.

Chitosan

Chitosanul este o substanță albicioasă, o polizaharidă obținută din chitină, care este extrasă din cochilii marine. Aceasta posedă proprietăți biologice versatile, cum ar fi biocompatibilitatea, biodegradabilitatea și o natură non-toxică.

Datorită acestor caracteristici, o atenție considerabilă a fost acordată aplicațiilor sale industriale în industria alimentară, farmaceutică, agricolă și de mediu.

Chitosanul poate reduce activitatea dizaharidelor intestinale, poate crește excreția lipidelor, poate îmbunătăți rezistența la insulină și poate preveni acumularea de lipide hepatice.

Dacă remodelarea siluetei cu crom și chitosan te-a ajutat și pe tine, lasă-ne un comentariu și dă mai departe acest sfat apropiaților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *