BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Trucuri simple care opresc lanțul transpirației

Problemele cu transpirația nu te lasă să te relaxezi atunci când ești în public? Ți se pare că transpiri prea mult, sau mirosul este prea neplăcut, și te gândești cu groază la lunile călduroase de vară când problema este parcă mai presantă ca niciodată? Nu-ți face griji, nu ești singurul, iar vestea bună este că există unele soluții care opresc lanțul transpirației.

Transpirație abundentă sau nu?

Înainte de a vorbi despre acele trucuri care opresc lanțul transpirației, este bine de stabilit de la început dacă este sau nu una abundentă. Te poți prezenta la medic pentru a vedea dacă într-adevăr este o problemă medicală, sau totul este doar în mintea ta.

Nu lăsa transpirația să îți conducă viața!

Dacă ai fost la medic și ai primit diagnosticul de hiperhidroză, sau transpirație abundentă, probabil că te gândești că nu mai este nimic de făcut! Reține că nu ești singura persoană care suferă din cauza acestei afecțiuni, ci aproape 3% din întreaga lume.

De regulă, cei care suferă de hiperhidroză au parte frecvent de situații stânjenitoare din cauza transpirației, și din acest motiv se confruntă cu o încredere în sine scăzută, stări de anxietate, situații ce duc la probleme de ordin social, precum lipsa socializării sau chiar pierderea locului de muncă.

Nu este obligatoriu ca și tu să te confrunți cu ele, și nu lăsa transpirația să îți conducă viața! Există acum, din fericire, numeroase soluții pentru problema ta!

Zone ”preferate” de hiperhidroză

De regulă, subraţul, tălpile, palmele, zona de deasupra buzei superioare şi cea dintre picioare sunt locurile unde se manifestă cel mai adesea hiperhidroza. Alte persoane suferă de o transpirație excesivă în zona capului, sau doar pe anumite porțiuni ale corpului. Cel mai important este să te prezinți la medic și a vedea dacă în cazul tău este vorba despre hiperhidroză sau o altă afecțiune se manifestă și prin transpirație excesivă.

Transpirația ajută la eliminarea toxinelor

Chiar dacă este neplăcută, transpirația este necesară pentru corp, deoarece în acest fel își reglează mai bine temperatura și se elimină mai ușor toxinele. Evident, atunci când este excesivă, este neplăcută și nu tocmai confortabilă. De aceea, există unele soluții care opresc lanțul transpirației.

O igienă mai bună

Mirosul neplăcut al transpirației este dat de bacterii. Acestea găsesc terenul propice de a se dezvolta atunci când zona nu este igienizată așa cum trebuie. De aceea, primul lucru care trebuie avut în vedere atunci când se începe ”lupta” cu transpirația, este adoptarea unor măsuri de igienă mai riguroase.

Dușul sau baia zilnică nu trebuie să îți lipsească, iar în ceea ce privește produsele de curățare a corpului, precum gelul de duș sau săpunul, alegerea ar trebui să se îndrepte către cele naturale, care nu doar igienizează corect, dar și hrănesc și protejează pielea.

Pentru a îndepărta mirosurile neplăcute, pielea dintre degetele de la picioare și subraț trebuie să fie mereu curată. De aceea, chiar și bărbații ar trebui să se epileze în aceste zone, pentru a nu favoriza inmulțirea bacteriilor și astfel transpirația să fie nu doar abundentă, ci și una urât mirositoare.

Deodorante care opresc lanțul transpirației

În farmacii sau pe rafturile magazinelor se găsesc numeroase produse care promit că sunt cele mai bune atunci când vine vorba despre transpirație și problemele ei. Cele mai multe dintre ele conțin numeroase ingrediente chimice, care nu fac altceva decât să distrugă pH-ul natural al pielii, și de aici și până la apariția unor afecțiuni dermatologice nu mai este decât un pas.

Alege produse naturale, care să ți se potrivească

Specialiștii sunt de părere că trebuie să ai mare grijă și să alegi mereu acel produs care să ți se potrivească. Recomandarea noastră este să îți îndrepți atenția către cele naturale, în alcătuirea cărora intră doar ingrediente din natură, care luptă alături de tine împotriva transpirației, dar îți țin sănătoasă și pielea.

Prospețime pentru întreaga zi, cu Aloe Vera

Printre cele mai bune produse de acest gen este și Aloe deo stick de la Equilibra, pe care l-am descoperit aici, un produs care conține molecule naturale inteligente care opresc lanțul transpirației, prevenind formarea mirosurilor neplăcute.

Acțiunea calmantă a gelului de Aloe Vera și absența gazului și a alcoolului de pe lista de ingrediente a acestui produs face din Aloe Deo-stick unul blând, care poate fi folosit cu succes inclusiv pentru pielea sensibilă și care asigură prospețime pentru întreaga zi, dar reglează în același timp și transpirația. În plus, nu doar că este foarte eficient, acesta are capacitatea de a vindeca eventualele zone iritate care apar după epilat.

Maxim de confort

Acest stick natural este produsul de care aveai nevoie și care îți va oferi protecție împotriva transpirației și a mirosului neplăcut. Deodorantul reglează activitatea glandelor sudoripare, și în acest fel și transpirația este controlată.

Spre deosebire de alte produse de acest gen existente pe piață, are o formulă blândă, care nu irită și nu usucă pielea zonei axilelor, oferind o senzație de prospețime de lungă durată și un confort maxim. Aplicarea lui se face foarte ușor, se absoarbe rapid în piele și nu lasă pete pe haine.

Poartă haine din fibre naturale!

Cu siguranță că cei mai mulți dintre noi avem haine din fibre sintetice în garderoba noastră. Recomandarea specialiștilor este să renunțăm la ele dacă vrem ca transpirația să nu ne facă probleme.

Aceste fibre nu lasă pielea să respire, și din acest motiv transpirația excesivă este favorizată. Alege mai bine să porți haine realizate din materiale naturale, cum ar fi bumbacul, care lasă pielea mai liberă și nu ”încurajează” transpirația.

Recomandări pentru a ține sub control transpirația

Pentru cei care vor să țină sub control transpirația, recomandările sunt simple și de bun simț: este nevoie de dușuri zilnice la care să fie folosite geluri sau săpunuri naturale, haine din fibre naturale, purtarea de încălțăminte deschisă sau adecvată temperaturilor de afară, pentru a permite pielii să respire.

De asemenea, alimentația trebuie să conțină mai multe fructe și legume crude, mai puțină carne, să se evite pe cât posibil situațiile stresante și, nu în ultimul rând să folosească acele deodorante de tip stick naturale. Este simplu, dar foarte eficient, așa că poți trece imediat la treabă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *