Nutriție, Sănătate

Află acum ce remediu menține nivelul glicemic

În timpul unei zile pot apărea diferite evenimente ce pot destabiliza nivelul zahărului din sânge. Pentru a menține nivelul glicemic, este esențial să îți dai seama care din obiceiurile tale zilnice produce acest dezechilibru al nivelului glicemic. 

Nivelul glicemic crește din cauza:

  • Sedentarismului
  • Meselor sau gustarilor care conțin mulți carbohidrați
  • Dozele prea mici de medicamente pentru ținerea sub control a glicemiei
  • Reacțiile adverse ale anumitor medicamente
  • Infecțiile și alte boli
  • Modificarile hormonale, cum sunt cele din timpul menstruatiei
  • Stresul

Factori ce scad glicemia:

  • Dozele prea mari de medicamente pentru ținerea sub control a glicemiei
  • Reacțiile adverse ale anumitor medicamente 
  • Saritul peste mese și aportul insuficient de carbohidrați
  • Consumul de alcool, mai ales pe stomacul gol
  • Exercițiile fizice intense

Indicele glicemic al unui anumit aliment depinde în primul rând de cantitatea și tipul de carbohidrați pe care îi conține. De asemenea, este afectat de conținutul de grăsimi și proteine ​​din alimente și de cantitatea de acizi organici.

Rețineți că valoarea acestui indice se modifică atunci cand acel aliment este gătit!

Diabetul de tip 2 reprezintă cel mai întâlnit diagnostic. Acesta poate rămâne nedepistat pentru mult timp. Deseori se constată prezența acestei afecțiuni în momentul în care apare o complicație și se realizează un test al corpilor cetonici din urină.

Pentru a menține nivelul glicemic vă recomandăm remediul naturist format din următoarele 5 plante.

Gymnema sylvestre

În India antica Gymnema sylvestre era folosit în tratarea malariei și a mușcăturilor de șarpe. În prezent aceasta este folosită în tratarea diabetului.

Aceasta plantă inhibă absorbția de zahăr intestinală de după masă. De asemenea, studiile arată ca Gymnema menține nivelul glicemic din sânge.

Momordica charantia

Momordica chararantia, sau după denumirea populară „castravete amar”, are un conținut ridicat de vitamina C, acid folic și vitamina A.

Acesta are un nivel scăzut de calorii și este bogat în fibre ce mențin nivelul glicemic și sporesc eficiența procesului de digestie.

Castravetele amar deține proprietăți uimitoare când vine vorba de menținerea nivelului glicemic. Acesta îmbunătățește modul în care zahărul este utilizat în organism și ajută la secreția insulinei.

Scorțișoara

În cazul în care există fluctuații mari ale zahărului din sânge, șansele de apariție a stresului oxidativ sunt mai mari. Acesta tinde să afecteze celulele corpului și să vă pună viața în pericol.

Scorțișoara este un remediu perfect în reglarea glucozei din sânge datorită componentei active cinamaldehide. Această componentă deține efecte insulinotrope ce ajută la eliberarea insulinei, sporește sensibilitatea la insulină și crește eliminarea acesteia.(1)

Rășină de Commiphora whightii(guggul)

Aceasta conține receptori ce joacă un rol cheie în menținerea nivelului glicemic prin declanșarea procesului de transformare a colesterolului în acizi biliari.

Atunci când acest proces se întâmplă prea repede organismul nu mai are timp să proceseze tot colesterolul, lăsând niveluri ridicate ce duc la creșterea riscului de apariție a bolilor de inimă.

Banaba

Efectele hipoglicemice ale frunzelor de Banaba au fost atribuite în special acidului corosolic. Acesta s-a dovedit a avea proprietăți de scădere a nivelului glicemic din sânge în termen de 60 min la oameni.

Acidul corosolic prezintă, de asemenea, activități antihiperlipidemice și antioxidante. Efectele benefice ale Banaba și ale acidului corosolic, în ceea ce privește metabolismul glucozei și al lipidelor, par să implice multiple mecanisme, precum absorbția celulară îmbunătățită a glucozei și reglarea metabolismului lipidic.

Noi vă sfătuim ca în această primăvară să aveți grijă de sănătatea organismului cu acest remediu natural, ce reprezintă un adjuvant prețios în susținerea tratamentului pentru diabet.

Tu cum îți menții nivelul glicemic? Lasă-ne un răspuns în comentarii!

1 comentariu

  1. Emil Popescu spune:

    Excelent produs pentru susținerea tratamentului in diabetul de tip 2. Din câte știu, cu cele 20 de ingrediente are cea mai complexa compozitie, iar tatăl meu care l-ar folosit inca de acum 8 ani a avut rezultate foarte bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *