BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Cum să îți recapeți vitalitatea organismului

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție să simți că nu mai ai pic de energie, încât până și simplul gest de a bea un pahar cu apă să ți se pară o adevărată probă olimpică. Indiferent de câte căni de cafea ai băut, oboseala te-a acaparat? Vitalitatea organismului a avut de suferit? Stai liniștit, nu ești singurul în situația asta.

Perfecționismul afectează vitalitatea organismului

Fără îndoială că ești un perfecționist, îți place să faci lucrurile așa cum trebuie, totul trebuie să fie exact. Din păcate, perfecționismul afectează vitalitatea organismului, și nu este de mirare că te confrunți cu stări dificil de gestionat, precum insomnii frecvente, stres continuu, oboseală permanentă și chiar extenuare.

Recapătă-ți vitalitatea organismului în mod natural

Dacă vrei să te simți din nou plin de vigoare, cu energia la cote maxime, stresul să dispară iar tu să fii gata să faci față cu brio provocărilor la care ești supus, atunci informațiile următoare ar trebui să te intereseze.

Evident, mineralele, vitaminele și alte substanțe nutritive sunt indicate pentru a fi din nou, apt 100%. Dar, din păcate, nu toate pot fi procurate din alimentație, oricât de sănătos ai mânca, plus că dacă ești mereu contra cronometru, nu poți să susții că duci un stil de viață după cum recomandă medicii specialiști.

Suplimente alimentare naturale, pentru energia ta

În multe cazuri suplimentele alimentare sunt chiar recomandate pentru a menține vitalitatea organismului sau pentru a-l proteja de acțiunea factorilor externi, în special atunci când necesarul de substanțe nutritive asimilat din alimentație nu este suficient pentru a oferi acest sprijin organismului.

Alege însă doar ce este mai bun și mai natural pentru organismul tău, iar noi ți-am ușurat mult munca și am găsit aici ceea ce ai nevoie, natural, cu o formulă specială care contribuie la vitalitatea organismului, reglează metabolismul energetic, reduce oboseala și stresul.

Mierea de albine, sursă de energie

Delicioasă și plină de substanțe care să îți țină organismul în stare bună de funcționare, mierea de albine este sănătate curată, fiind o excelentă sursă de energie.

De asemenea, s-a demonstrat că tot mierea de albine, respectiv antioxidanții conținuți de ea pot fi de mare ajutor atunci când vine vorba despre prevenirea leziunilor celulare și funcționarea creierului. În plus, o lingură de miere, consumată zilnic, ajută la îmbunătățirea memoriei.  Dacă insomniile nu-ți dau pace, și știm că așa este, să știi că mierea duce la creșterea și eliberarea serotoninei, pe care organismul o transformă apoi în melatonină, care reglează durata și calitatea somnului.

Lăptișorul de matcă combate oboseala

Există numeroase beneficii pentru organism atunci când se consumă lăptișor de matcă, dar toți specialiștii sunt de acord că avem de a face cu cel mai bun energizant natural.

Vitalitatea organismului este din nou la cote maxime dacă se consumă lăptișor de matcă pur, oboseala dispare, iar stresul… parcă nici nu a existat.

Lăptișorul de matcă este plin de substanțe hrănitoare pentru organism, dintre care se remarcă acidul pantotenic (combate efectele stresului şi revitalizează organismul), piridoxină (combate anemia), vitaminele A, C, D şi E, minerale (calciu, fier, cupru, fosfor, potasiu, siliciu, sulf), multe enzime şi nu mai puțin de 18 aminoacizi.

Vitamina B5 te scapă de stres

Dacă stresul nu vrea să se dea bătut, atunci este timpul să îl convingi că nu are ce căuta în viața ta, cu ajutorul vitaminei B5, numită și vitamina anti-stres.

Studiile realizate de oamenii de știință au demonstrat că această vitamină este responsabilă de reducerea stresului, a anxietății și a depresiei. De asemenea, dacă oboseala a devenit deja cronică și nu reușești în niciun fel să îți recapeți vitalitatea organismului, tot vitamina B5 îți vine în ajutor, reglându-ți metabolismul energetic. Consumul ei se recomandă în cazul persoanelor cu o viață activă, dar și sportivilor.

Vitamina B6 luptă împotriva depresiei

Depresia este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni ale omului modern, și care are drept cauză și perfecționismul de care aminteam ceva mai sus. În acest caz, vitamina B6 este indicată, deoarece are efect în sinteza de serotonină și noradrenalină.

De asemenea, aceasta are un ușor efect sedativ, este recomandată în anemie, și îmbunătățește mult metabolismul neuronal, ameliorând procesele neuronale.

În cazul în care se asociază cu magneziul, are loc reducerea tulburărilor de atenție și a hiperactivității în autism.

Vitamina C, principalul remediu împotriva stresului

Simți că nu mai poți să scapi de stres, fie el de natură fizică sau psihică? Atunci este semnul că trebuie să îi oferi organismului tău mai multă vitamina C, care este principalul remediu, în special dacă este combinată cu complexul de vitamine B.

În afară de alte beneficii, oamenii de știință sunt de părere că o cantitate suficientă de vitamina C în organism ameliorează afecțiunile neurologice, și de aceea se folosește în tratarea formelor ușoare de demență.

Scapă de stările proaste, în doar câțiva pași

Vitalitatea organismului a ajuns la un nivel prea jos? Nu mai ai nici macar un pic de energie? Ești apatic, nu te odihnești suficient și simți că vrei să faci ceva să scapi de starea asta? Este timpul să faci o schimbare în viața ta!

  • Mâncare sănătoasă și mișcare

Mergi la doctor, fă-ți analizele, vezi care sunt carențele de vitamine și începe să faci ceva în privința asta. Mănâncă multe fructe și legume, de preferat crude, sau măcar apelează la ajutorul suplimentelor alimentare naturale. Ai grijă să faci și ceva mai multă mișcare, mergi mai mult pe jos, cu bicicleta, și mai lasă deoparte mașina.

  • Dulciuri, mai rar

Dulciurile, în special cele din comerț, sunt pline de zahăr și grăsimi, care îi dau organismului acea senzație de moleșeală. Așa că, ar fi de preferat să renunți la ele. Dar, pentru că nu poți rezista fără ”ceva dulce”, te poți răsfăța din când în când cu unele sănătoase: sucuri de fructe preparate chiar de tine, înghețată de casă, câteva pătrățele de ciocolată amăruie de minim 70%.

  • Odihnește-te cum trebuie

Odihna este foarte importantă, și de aceea ai grijă să îi acorzi atenția cuvenită. Nu pierde nopțile, fă-ți un orar de somn și respectă-l. În caz contrar, organismul îți va fi dat complet peste cap.

Nu uita de hidratare

Chiar dacă nu crezi, să știi că stările proaste au drept cauză și lipsa unei hidratări corecte. Bea apă și ceaiuri, redu consumul de cafea sau de sucuri din comerț, ca să nu mai amintim și de băuturile alcoolice. Niciodată nu aștepta să ți se facă sete, și pe cât posibil, să ai mereu la îndemână o sticlă cu apă.

Nu este deloc greu să îți recapeți vitalitatea organismului în mod natural. Tu cum faci să fii mereu plin de energie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *