Nutriție, Sănătate, Sport

Reglarea sistemului nervos a fost susținută cu extract de ginseng siberian

Cu toții suntem înzestrați cu darul vieții, iar acest lucru ne face responsabili în mod direct să ne ocupăm de menținerea sănătății, dar și a stării de bine. Printre toate aceste funcții intervine și reglarea sistemului nervos, despre care vom afla mai multe informații în rândurile ce vor urma.

Organismul nostru acționează precum un sistem, deoarece între organe și structuri se creează o legătură care  ajută la stabilirea funcționalității corecte. Toate acestea acționează într-un proces de interdependență.

Sistemul nervos are proprietatea de a regla activitatea mușchilor, de altfel monitorizează organele, preia informațiile care sunt transmise de către organele de simț, iar acestea conduc efectuarea unor acțiuni. Sistemul nervos este responsabil cu menținerea echilibrului intern, al organismului nostru. Există două părți esențiale ale sistemului nervos, acestea sunt neuronii și celulele giliale cu rol important în susținere și protecție.

Printre elementele cele mai importante ale sistemului nervos se numără țesutul nervos, care este alcătuit din neuronii care sunt interconectați prin axoni și dentrite. La organismul uman sunt întâlnite și celule giliale, care au proprietatea de a susține activitatea neuronilor fără a se implica în mod direct în preluarea informațiilor primite din mediul extern.

Sistemul nervos este alcătuit din două părți acestea fiind: sistemul nervos central (SNC) și sitemul nervos periferic (SNP).

Sistemul nervos central reprezintă partea cea mai importantă a sistemului nervos care are funcția de a prelua informațiile care sunt preluate de receptori și generarea răspusului. SNC are în compoziția sa encefalul și măduva spinării. Ambele sunt protejate de cutia craniană și respectiv coloana vertebrală.

Sistemul nervos periferic în legătură cu sistemul nervos este alcătuit din nervii și ganglionii nervoși. Aceștia se regăsesc în componența membrelor și ale organelor. SNP poate fi ușor lezat, deoarece nu există bariere care să-l protejeze.

Ginsengul siberian face parte din familia arbuștilor lemnoși, provenit din Nord-Estul Asiei. Acesta a fost folosit în medicina chineză pe parcursul mai multor secole.

Majoritatea studiilor efectuate implicând acest extract au demonstrat că are efecte benefice ce reduc nivelul de stres. De asemenea adulții sănătoși care au consumat acest extract au înregistrat rezultate mai ridicate la testele de concentrare, cât și la reducerea nivelului de stres.

Ginsengul siberial contribuie la redarea vigorii organismului, ajută la îmbunătățirea memoriei, combate oboseala și favorizează longevitatea vieții.

În cazul femeilor ajunse la menopauza, reglarea sistemului nervos a fost susținută cu extract de ginseng siberian. Acestea au declarat o adaptare mai ușoara la stările de schimbare ale corpului. Astfel stresul a scăzut semnificativ!

De altfel acest extract este inclus pe lista adaptogenilor. Acesta are funcția de a contribui la dezvoltarea rezistenței organismului în combaterea factorilor negativi: fizici, chimici, biologici și psihologici.

Efecte și beneficii ale extractului de ginseng siberian:

  1. Contribuie la susținerea organismului în situații precum: infecții, factorii chimici și biologici, traume, condiții extreme;
  2. Este recomandat persoanelor care se află sub stres fizic și psihic;
  3. Are rol tonifiant și energizant;
  4. Contribuie la creșterea gradului de concentrare;
  5. Favorizează procesul metabolic și a reacțiilor de detoxifiere;
  6. Menține echilibrul psiho-afectiv;
  7. Indicat persoanelor care sunt nevoite să-și desfășoare activitățile în medii cu temperaturi ridicate sau scăzute.

Consumul este recomandat în următoarele situații:

  1. La îmbunătățirea performanțelor fizice și intelectuale;
  2. Ateroscleoza;
  3. În reducerea procesului de îmbătrânire;
  4. În afecțiunile de ADHD și Alzheimer;
  5. În cazul apariției infecțiilor;

Extractul de ginseng siberian contribuie la reglarea sistemului nervos. Deoarece combate multe afecțiuni care pornesc pe baza stresului acumulat, acesta are rol în tratarea afecțiunilor ce pot duce la crearea unui disconfort atât la nivelul intern, cât și extern.

Te invit să lași un comentariu mai jos și dă un share și prietenilor tăi pentru a-i învața cum actionează ginsengul siberian!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *