BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Prevenirea și tratarea obezității, de acum mai ușoară

Prevenirea și tratarea obezității se numără printre preocupările permanente ale medicilor, dar și ale oamenilor obișnuiți. Dacă aceștia din urmă sunt conduși de dorința de a arăta mai bine, cadrele medicale susțin, cu dovezi științifice, că prevenirea și tratarea obezității are drept efect o stare de sănătate mai bună.

Dieta fără carbohidrați, pentru prevenirea și tratarea obezității

Există numeroase diete care promit că te scapă rapid de kilogramele în plus, cele atât de stânjenitoare. Dar, chiar dacă au efect destul de rapid, nu sunt cele mai indicate pentru a fi urmate deoarece dezechilibrează organismul, iar bine cunoscutul efect yo-yo se instalează la fel de rapid.

Și atunci, ce e de făcut? Se pare că dieta fără carbohidrați, preferata marilor vedete de la Hollywood este o alternativă bună, pentru că kilogramele se topesc în mod controlat, nu te înfometezi și, cel mai important, nu-ți privezi organismul de vitaminele, mineralele și nutrienții de care are nevoie.

Cum funcționează?

Dieta preferată a vedetelor pare să fie lozul câștigător. Cei care au apelat la ea susțin că este ideală pentru prevenirea și tratarea obezității. Astfel, nu doar că au reușit să piardă multe kilograme – și cine nu își dorește asta, dar au transformat-o într-un stil de viață, pentru că s-au simțit perfect cu ea.

Acest stil alimentar presupune excluderea tuturor carbohidraților din meniul zilnic, pentru că astfel organismul este silit astfel să ardă din grăsimi. De aici și scăderea în greutate.

Contestată de unii medici

Cu toate acestea, această dieta nu se numără printre preferatele unor medici nutriționiști, care susțin că provoacă stări de oboseală și chiar nervozitate. Și atunci, ce este de făcut? Există sau nu dieta perfectă?

CaptoCarb, și kilogramele dispar

În încercarea de a slăbi mai repede, mulți dintre cei care au probleme cu kilogramele în plus apelează la medicamente. Din păcate, deși piața de gen este una destul de bogată, nu se cunosc prea multe despre ingredientele care intră în alcătuirea multora dintre ele, și de aici și până la îmbolnăvirea organismului nu mai este decât un pas.

Ai auzit însă de CaptoCarb? Nu, nu este încă o ”pastilă miracol”, care nu face nimic bun. Este de fapt un amestec brevetat, o formulă complexă pentru pierderea în greutate, cu rol în întârzierea mecanismelor de descompunere și absorbție a carbohidraților complecși sau zaharuri cu eliberare lentă, dar care oferă utilizatorului și o reducere vizibilă a balonării abdominale, o neplăcere frecventă cauzată de carbohidrații combinați cu alte principii nutritive. Chiar ajută la prevenirea și tratarea obezității, este natural și l-am găsit aici și, împreună cu un stil de viață sănătos, problemele cu greutatea dispar.

Recomandat chiar și pentru diabetici

Multe dintre suplimentele alimentare pentru slăbit, chiar și dintre cele naturale, nu sunt indicate persoanelor care suferă de diabet, și care au probleme cu prevenirea și tratarea obezității.

Comprimatele cu CaptoCarb pot fi folosite chiar și de diabetici și, singura recomandare pe care trebuie să o respecte este să ia tratamentul măcar pentru trei luni, să urmeze o dietă cu un conținut redus de calorii, și puține exerciții fizice.

Cu ajutorul CaptoCarb se observă o scădere dependentă de doză a vârfului glicemic și insulinemic postprandial. Recomandarea noastră este să se discute cu medicul și să își monitorizeze glicemia. Efectele sale benefice vor fi repede observate.

Fără efecte adverse

Captocarb blochează digestia carbohidraților fără a provoca acțiuni sau efecte farmacologice, imunologice sau metabolice asupra organismului uman. Altfel spus, este ideal pentru prevenirea și tratarea obezității, pentru că nu există efecte secundare.

Evident, este nerecomandat copiilor sub 12 ani, dar dacă administrarea lui se face sub supraveghere medicală, produsul poate fi recomandat pentru persoanele cu vârsta între 12 – 18 ani. Femeile însărcinate, sau care alăptează, nu pot consuma produsul.

Cum să slăbești ușor și repede

Pentru cei care vor să apeleze la dieta fără carbohidrați, avem și câteva recomandări, cu mențiunea că acestea nu înlocuiesc actul medical, și de aceea este indicat să discutați și cu specialiștii dacă istoricul medical vă permite.

Alimente sărace în carbohidrați

Pentru un efect mai bun al dietei, se recomandă consumul unor alimente sărace în carbohidrați, cum este carnea slabă – de pui, curcan, vită, peștele, ouăle, toate legumele cu frunze verzi, conopidă, broccoli, oleaginioasele, uleiul de măsline, merele, coacăzele sau căpșunele, iar dintre lactate, doar laptele integral și iaurtul grecesc.

Deoarece, în mod normal, nu poți renunța total la carbohidrați, și nici nu ar fi sănătos, poți consuma o felie de pâine, câteva linguri de orez – preferabil cel brun, pepene calben, un cartof mic copt, sau orice altceva îți mai recomandă medicul.

Evită alegerile nesănătoase!

Planificarea meselor te ajută mult atunci când vine vorba de o dietă, la fel și auto-educarea. Chiar dacă sunt delicioase, încearcă să eviți alegerile nesănătoase. Și, mai ales, nu călca strâmb! Da, nu este ușor, dar cu multă voință, și cu sprijinul celorlalți vei reuși! O mână de nuci sau de semințe, câteva felii de castravete, morcovi sau ardei gras sunt o alternativă sănătoasă la toate acele crănțănele la care încă nu ești pregătit să renunți.

Fructe bogate în fibre

De teama de a nu călca strâmb, mulți pică și în cealaltă extremă. Nu consumă alimente sănătoase, cum sunt și fructele, pentru a nu avea parte de carbohidrați.

Fructoza din fructe este un carbohidrat simplu, care se digeră ușor, și de aceea nu trebuie excluse din alimentație. Mai ales dacă sunt bogate în fibre, și sunt o sursă bună de vitamine și minerale de care organismul nostru are nevoie.

Alternative sănătoase

Există numeroase alternative sănătoase pentru fiecare dintre mâncărurile noastre preferate. Vei observa, cu surprindere, că nu sunt doar delicioase, ci te ajută efectiv la prevenirea și tratarea obezității.

Astfel, frunzele de salată verde sau varză pot înlocui cu succes lipia de la o shaorma, chiflele pot fi înlocuite de ciuperci, un felie de cartof dulce copt poate fi o alternativă la pâinea de dimineață, cartofii prăjiți pot fi înlocuiți cu bețișoare de dovleac copt, foile de lasagna au o alternativă sănătoasă în feliile de vinete sau dovlecel. Și tot feliile de dovlecel, tăiate fâșii lungi sunt excelente în loc de paste.

Nu uita de sport

Pentru prevenirea și tratarea obezității, sportul nu trebuie să lipsească. Nu este nevoie să tragi de fiare până nu mai poți, poți alege să mergi mai mult pe jos, să faci alergări ușoare prin parc, să te plimbi cu bicicleta, orice îți face plăcere. Măcar 30 de minute în fiecare zi, și vei observa că și stresul este mai ușor de suportat, parcă mintea îți merge mai repede, iar starea psihică este mult mai bună.

Mergi la medic

Dacă ai decis să faci ceva referitor la prevenirea și tratarea obezității, atunci nu uita să mergi la medic, pentru a vedea și recomandările lui. De asemenea, fă-ți periodic analizele, pentru a observa ce s-a schimbat și dacă totul este perfect, mergi înainte pe acest drum. Nu doar că vei arăta mai bine, vei fi și mai sănătos!

După cum vezi, prevenirea și tratarea obezității se poate face simplu și eficient, în mod natural. Tu cum procedezi ca să scapi de kilogramele în plus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *