BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Menținerea greutății corporale, mai ușoară decât crezi!

Menținerea greutății corporale a fost dintotdeauna marea provocare a urmașelor Evei. De aceea, acestea se află permanent în căutarea dietei perfecte, menite nu doar să le scape de nesuferitele și încăpățânatele kilograme în plus, ci și una care să le asigure menținerea greutății corporale.

Dieta perfectă nu există

În lupta lor pentru eliminarea kilogramelor, femeile uită cel mai adesea realitatea: dieta perfectă, care să te scape rapid de kilogramele în plus, să te ajute la menținerea greutății corporale, iar pielea să îți fie perfect tonifiată, nu există. De ce? Pentru că, după cum specialiștii, un corp perfect trebuie întreținut permanent, și nu cu înfometări care nu fac decât să îți dea peste cap organismul. Este nevoie de mese echilibrate, o hidratare corectă, mișcare și, nu în ultimul rând, multă odihnă.

Vine vara…

Deja vremea de afară ne duce cu gândul la vara care se apropie cu pași repezi, și de aceea femeile sunt mult mai preocupate acum la felul cum arată. Caută permanent dieta care să le ajute să își recâștige stima de sine, dar uită că răspunsul se află de cele mai multe ori în ingredientele pe care natura ni le pune la dispoziție.

De aceea, poate nu ar trebui să disprețuim ajutorul pe care ea ni-l oferă și să ajutăm organismul să ardă mai ușor grăsimile cu ajutorul unui suplimente alimentare.

Mare grijă însă, să le alegi doar pe cele naturale, care nu au și alte ingrediente de natură chimică în organism, pentru că în felul acesta nu faci decât să te dezechilibrezi, sau poți să te confrunți și cu alte probleme de sănătate. Am căutat și noi acele produse naturale care te ajută la menținerea greutății corporale și am găsit aici exact ce ai nevoie, pentru slăbire și controlul greutății.

Lasă natura să îți vină în ajutor

Există o mulțime de ingrediente pe care natura ni le pune la dispoziție atunci când vine vorba despre menținerea greutății corporale. Cu toate acestea, patru se remarcă în mod deosebit, prin efectul lor garantat.

Extractul de alge brune ajută la menținerea greutății corporale

Ai citit desigur că algele sunt o opțiune demnă de luat în calcul atunci când îți dorești să scapi de câteva kilograme în plus. Dar, dintre ele, cele mai valoroase sunt cele brune, care au proprietăți antioxidante sporite. Nu doar că te ajută la menținerea greutății corporale, dar aduc valoarea colesterolului la limitele normale, iar toxinele sunt mai ușor eliminate din organism.

Alegele brune sunt o sursă bună de alginați, care absorb precum un burete substanțele toxice din organism, iar după ce procesul de detoxifiere s-a încheiat, aceștia sunt eliminați la un loc cu toxinele.

Dar cum acționează algele brune atunci când vine vorba despre slăbit? Simplu: au un număr mic de calorii și, în plus, oferă senzație de sațietate. Țesutul adipos este mai ușor eliminat, iar pielea este mult mai fermă și elastică.

Algele brune sunt recomandate și atunci când vine vorba despre tratamentul unor afecțiuni hepatice, problemelor cu glanda tiroidă, sau chiar în cazul problemelor dermatologice.

Spirulina reduce pofta de mâncare

Spirulina este printre cele mai cunoscute ingrediente pe care natura ni le pune la dispoziție pentru a slăbi, dar mai ales pentru menținerea greutății corporale.

În primul rând, spirulina reduce pofta de mâncare, ceea ce înseamnă că reduce greutatea corporală, iar obezitatea este ținută la distanță. De asemenea, persoanele care suferă de hipotiroidie, și care au probleme cu menținerea greutății corporale, găsesc în spirulină un aliat care nu doar că le scapă de această problemă, dar care ajută și la funcţionarea glandei tiroide.

Majoritatea persoanelor care au probleme cu kilogramele în plus se plâng și de valori mari ale colesterolului sau ale trigliceridelor. Din nou spirulina vine în ajutor și aduce la reducerea nivelului acestora, iar dacă totul se combină și cu schimbarea stilului de viață, atunci cu siguranță nu vei mai avea astfel de neplăceri.

Frunzele de mesteacăn au acțiune depurativă

”Arborele vieții”, așa cum este denumit mesteacănul, este folosit în tratarea a numeroase afecțiuni. Frunzele, mugurii, coaja, chiar și seva de mesteacăn sunt folosite cu succes în multe tratamente, așa că nu este de mirare că a primit această denumire.

Persoanele care au probleme cu diureza, retenția de apă este ceva obișnuit, iar valoarea colesterolului nu a mai fost în limitele normale de ceva timp, pot folosi cu succes frunzele de mesteacăn.

Atunci când intră în compoziția unor suplimente naturale, frunzele de mesteacăn ajută la menținerea greutății corporale, favorizează eliminarea acidului uric și aduce colesterolul ”rău” la o valoare normală.

Extract de Centella asiatică, pentru vergeturi

După naștere, sau după ce s-au confruntat cu scăderi sau creșteri bruște în greutate, multe femei se plâng de vergeturi. O soluție în cazul lor ar fi și extractul de Centella asiatică, o plantă renumită pentru proprietățile sale cicatrizante și regenerante fantastice.

Recomandări pentru menținerea greutății corporale

Lupta cu kilogramele în plus, urmată mai apoi de menținerea greutății corporale nu este una ușoară, dar cu puțină voință se poate. Specialiștii au o serie de recomandări pentru cei care vor să pornească pe acest drum.

  • Mănâncă din farfurii mici. Da, este un truc foarte util, care ”păcălește” creierul că nu s-a schimbat nimic, și porțiile sunt aceleași. În plus, vei observa că nu ai nevoie de o farfurie uriașă ca să te simți sătul/ă.
  • Respectă orele de masă. Organismul nostru adoră rutina, iar dacă mesele sunt dezorganizate, el va avea tendința să stocheze din grăsimi. În plus, vei observa că senzația de foame nu va mai fi atât de intensă, și vei putea mânca mai puțin.
  • Nu mânca în grabă. Momentul mesei trebuie să fie unul special, așa că nu mânca în grabă. Mestecă bine fiecare aliment și pe lângă faptul că vei ușura digestia, te vei sătura mai repede, cu o cantitate mai mică de mâncare.
  • Multe fructe și legume. Sunt bogate în fibre, delicioase, nu au multe calorii și constituie un aliat de nădejde în menținerea greutății corporale.
  • Nu uita de hidratare. O hidratare corectă se face doar cu apă, supe și ceaiuri neîndulcite. Sucurile de fructe din comerț, fie ele și neacidulate, nu intră în acest capitol, cum nu intră nici cafeaua sau băuturile alcoolice.
  • Gustări sănătoase. Se întâmplă de multe ori să îți fie foame și să mai ai destul timp până la următoarea masă. Nu te repezi într-o pungă de chips-uri sau într-un covrig. Mănâncă mai bine un fruct, un morcov sau o mână de oleaginoase, pentru că sunt sănătoase și ajută și la menținerea greutății corporale.

Tu ce folosești atunci când vine vorba despre menținerea greutății corporale? Așteptăm comentariile tale despre trucurile tale care te ajută să te menții mereu în formă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *