Frumusețe, Sănătate, Sport

Prevenirea îmbătrânirii pielii, în 3 pași simpli!

Cu toții observăm și luptăm pentru prevenirea îmbătrânirii pielii. Cel mai greu este să urmărim neputincioși cum pielea noastră începe să se deterioreze.

Datorită înaintării în vârstă pielea începe să își piardă din elasticitate și din aspectul tânăr de altădată. Fie că este vorba de aplicarea machiajului zilnic, folosirea aparatului de ras sau contactul cu detergenți chimici, pielea noastră are de suferit!

Cu toate acestea pielea trebuie îngrijită, indiferent de vârsta pe care o avem. Nu uita! Este mai bine să prevenim îmbătrânirea pielii decât să așteptăm până la deteriorarea acesteia!

Cum pot să previn îmbătrânirea pielii?

1. Hidratează-te din plin!

Imaginează-ți că pielea ta este precum coaja unei portocale. Odată cu trecerea timpului aceasta începe a se usca lăsând în urmă crăpături și un aspect neplăcut. Hidratarea pielii trebuie făcută constant pentru a se evita acest lucru.

Ține minte că folosirea apei nu este tocmai cea mai bună idee. Aceasta de cele mai multe ori are un efect invers, îți usucă pielea și astfel apar ridurile și exfolierea, de cele mai multe ori în zona decolteului.

Ten hidratat prin ulei de argan

Așa că pentru prevenirea îmbătrânirii acesteia este necesar să folosim în rutina zilnică uleiuri hidratante care să ofere elasticitate pielii.

  • Uleiul de argan este bogat în Omega 3, Omega 6 şi Omega 9. Acesta redă frumusețea pielii prin proprietățile sale de vindecare ale țesuturilor.
  • Aloe Vera este și el un aliat perfect în tratarea semnelor de îmbătrânire. Această plantă are efecte anti-inflamatorii și anti-bacteriene ce reduc și elimină coșurile.
  • Vitamina E este și ea foarte importantă în prevenirea îmătrânirii datorită efectului antioxidant al acesteia.

2. Nu te grăbi în procesul de demachiere!

Chiar dacă ai venit obosită nu este o scuză să neglijezi procesul de demachiere. Pune imediat demachiant pe o dischetă și începe prin a îndepărta machiajul cu o apăsare delicată dinspre centrul feței către margini. Alocă o atenție sporită în zona ochilor! Pielea în această zona este mult mai subțire decât pe restul feței. Așadar trebuie folosită o cremă antiaging pe bază de argan.

Demachiere corespunzătoare

3. Alocă timpul necesar alegerii unui produs perfect pentru pielea ta!

Alegerea unui produs perfect se face prin analiza compoziției și a modului în care aceasta acționează asupra pielii. Orientează-te spre produsele ce cresc producția de colagen și au un conținut bogat de antioxidanți precum vitamina E, vitamina C, vitamina B3 sau extract de ceai verde.

Uleiurile minerale nu trebuie să lipsească din mixul de tratare a pielii deoarece ele acționează ca o barieră între piele și mediul exterior.

Toți știm cât de scumpe sunt tratamentele laser și alte procedee chirurgicale de întinerire a feței. Așa că de ce să nu optăm pentru prevenirea îmbătrânirii pielii prin produse naturiste, cu costuri reduse și un confort sporit!

Împărtășește cu noi metodele prin care tu îți previi îmbătrânirea feței in secțiunea de mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *