Sănătate

Alinare naturistă pentru „piciorul-atletului“

„Piciorul-atletului“ este o infecţie cauzată de o ciupercă de piele care apare de obicei între degetele de la picioare. Disconfortul produs de această afecţiune poate fi înlăturat însă cu ajutorul remediilor naturiste reprezintă, care au rezultate sigure şi eficiente.

Usturoiul
Diferite studii au scos la iveală faptul că usturoiul reprezintă un tratament eficient pentru afecţiunea „piciorul-atletului“, precum şi pentru alte infracţii cu ciuperci ale pielii.
Înmoaie-ţi picioarele într-o cadă cu apă caldă care are în ea patru-cinci căţei de usturoi, pentru a scăpa de senzaţia de ardere şi de mâncărime. Înmoaie usturoi în ulei de măsline şi aplică direct pe zona afectată de două ori pe zi sau zdrobeşte patru-cinci căţei de usturoi şi freacă soluţia pe picioare de două ori pe zi.

Ghimbirul
Ghimbirul conţine acid caprilic, un compus care are proprietăţi fungicide puternice. Pune o porţiune mică din rădăcina de ghimbir într-o cană cu apă fierbinte şi aplică soluţia pe picioare de două ori pe zi.

Uleiul din arbore de ceai
Uleiul esenţial din arboreal de ceai are proprietăţi antiseptice şi fungicide care tratează eficient afecţiunea intitulată „piciorul-atletului“. Poţi dilua acest ulei cu un ulei-bază şi poţi freca soluţia direct pe zonele afectate, de două ori pe zi.

Uleiul de muşeţel
Uleiul de muşeţel are puternice proprietăţi antiseptice, antialergice şi anti-inflamatorii şi reprezintă un tratament eficient pentru această afecţiune. Poţi folosi uleiul direct sau îl poţi dilua ulei de arbore de ceai, aplicându-l pe zona afectată. Unele personae sunt alergice la ulei de muşeţel, astfel încât este indicat să testezi mai întâi o picătură de ulei pe pielea braţului, înainte de a-l folosi pe picioare.

Lemnul dulce
Această plantă conţine cel mai mare număr de compuşi fungicizi dintre toate ierburile. Adaugă puţin lemn dulce în baia de picioare cu usturoi sau poţi fierbe cinci-şase linguriţe de lemn dulce uscat şi să foloseşti ulterior soluţia pe zona afectată.

Genţiana
Genţiana are proprietăţi antibacteriene şi fungicide care pot ajuta la tratarea „piciorului-atletului“. Adaugă cinci – şase linguriţe de genţiană la o ceaşcă de apă fierbinte, fierbe-o pentru 10 minute, las-o să se răcească, apoi ia o bucată de vată şi aplic-o de două ori pe zi în zonele afectate.

Uleiul de susan
Freacă uşor câteva picături de ulei de susan pe picioare, de două ori pe zi. Este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru tratarea acestei afecţiuni.

Aloe vera
Amestecă aloe vera cu şofran de India şi aplică pe zona afectată de două ori pe zi.

Ceapa
Aplică suc de ceapă pe zona afectată. Va acţiona ca un remediu naturist eficient împotriva acestei afecţiuni.

Autor: Alexandra Nedelcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *