Sănătate

Uleiul esenţial de ienupăr

Uleiul esenţial de ienupăr este un ulei des folosit în diverse terapii. Acesta are o listă lungă de proprietăţi vindecătoare, datorită efectelor sale antiseptice, depurative, antireumatice, antispasmodice, diuretice şi astringente. Ienupărul aparţine familiei cupressaceae, iar uleiul poate fi extras din fructele, acele şi lemnul său. Aroma acestuia este uşor lemnoasă. Uimitoarele beneficii pentru sănătate ale uleiului esenţial de ienupăr sunt prezentate în următorul articol.

* Antiseptic – uleiul esenţial de ienupăr ajută la protejarea rănilor de infecţii şi, totodată, alungă infecţiile cu tetanos. De asemenea, este eficient în tratarea leziunilor pe care le au mama şi bebeluşul în timpul naşterii.
* Antireumatic – uleiul esenţial de ienupăr promovează şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină în tot corpul. Totodată, ajută la eliminarea toxinelor, iar această proprietate a sa este eficientă în tratarea reumatismului, a gutei şi artritei. De asemenea, aduce alinare zonelor inflamate.
* Depurativ – o altă proprietate benefică a uleiului esenţial de ienupăr constă în natura sa purificatoare. Acesta purifică sângele de toxine precum poluanţii, metalele grele sau acidul uric. Această acţiune ajută, astfel, la funcţionarea sistemului circulator.
* Antispasmodic – uleiul esenţial de ienupăr este eficient în relaxarea şi calmarea muşchilor şi are un efect de încălzire a zonei respective la aplicare. Această căldură se extinde către vasele de sânge, îmbunătăţind circulaţia sanguină.
* Diuretic – această proprietate a uleiului esenţial de ienupăr ajută corpul să-şi îmbunătăţească nevoia de a urina. Astfel, acest lucru poate ajuta corpul să scape de excesul de apă, toxine şi nivelele ridicate de sodiu.
* Tonic – uleiul esenţial de ienupăr ajută la tonifierea muşchilor, a pielii, a ţesuturilor şi a altor sisteme.

Acestea sunt cele mai importante beneficii pentru sănătate aduse de uleiul esenţial de ienupăr. Acest ulei poate fi folosit fără riscuri acasă, dar numai dacă este diluat. Totuşi, nu este indicat pentru femei să îl folosească în perioada sarcinii, deoarece poate declanşa naşterea.


Autor:
Alexandra Nedelcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *